„I. Szentes Áron Emlékverseny A Pior-Dekor Kupáért” roller verseny összefoglaló

2023-10-27

Először is nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien eljöttetek és együtt tölthettük ezt az izgalmasra sikerült vasárnap délutánt.

Nézőkkel és versenyzőkkel együtt összesen közel 60 fő gyűlt össze a Szentes Áron Skatepark és Szekszárd város első hivatalos roller versenyén. Hála Istennek az időjárás is nekünk kedvezett, csupán némi szél és az összefüggő felhőtakaró emlékeztetett arra, hogy már ősz va.n

A meghirdetett két alapkategóriában összesen 12 rolleres nevezett, négyen a 13 év alattiba és nyolcan a 13 év felettibe. A futamok után minden benevezett versenyző automatikusan indulhatott a pénzdíjas Best Trick (legjobb trükk) versenyen is.

Az időterv annyit változott a gyakorlatban, hogy végül szabadedzéssel indítottuk el az eseményt, amelyet aztán a nevezési adminisztráció követett és csak ezután került sor a nyitóbeszédre. Szakosztályvezetőként szeretettel köszöntöttem a jelenlévőket, majd röviden megemlékeztem az egy évvel korábbi parknyitás eseményére, bemutattam a verseny támogatóit és végül pedig biztattam a megjelent versenyzőket a minél sikeresebb eredmény elérésére.

A nyitóbeszéd után következett Prantner Ákos rolleres szakedzőnk bemutatója, amelyben sikeresen szemléltette, hogy milyen trükköket lehet majd látni, beadni a verseny folyamán.

A bemutatót követően eljött az ideje a „gépátvételnek” is.

Ákos minden induló rollerjén műszaki ellenőrzést végzett a biztonság kedvéért, majd végül az eredeti terveknek megfelelően 15 órakor elstartolhatott a 13 év alatti kategória versenye.

A kategória négy indulója egymás után két körben, ugyanabban a sorrendben (2 x 60 másodperc) mutatta be tudása legjavát, majd ezután folytatták a megmérettetést a Best Trick (legjobb trükk) kategóriában is. Az indulók az alábbi sorrendben álltak rajthoz:

1, Koszorú Zsolt (11 éves, Alsónána)

2, Sabján Péter (10 éves, Szekszárd)

3, Beck Levente Ádám (12 éves Szekszárd)

4, Tóth Patrik (12 éves, Szálka)

Hatalmas szívről és kitartásról tettek tanúságot az indulók, ráadásul a standard trükkök mellett láthattunk például korláton csúszást is. Tehát kijelenthetjük, hogy az ifjabbak abszolút sikeresen teljesítették az alapfutamokat. Emellett minden erejüket összeszedve végül kivétel nélkül sikeresen beadták az általuk kiválasztott trükköt is! Szép volt fiúk, csak így tovább!

Fél négy körül aztán elérkeztünk a 13 év feletti „király” kategória startjához.

Ahogy a kisebbek esetében, itt is egymás után következtek a versenyzők két körben, ugyanabban a sorrendben (2 X 60 másodperc) majd folytatták a megmérettetést a Best Trick (legjobb trükk) kategóriában. Az indulók az alábbi sorrendben álltak rajthoz:

1, Kovács Patrik (15 éves, Szekszárd)

2, Kiss Rajmund (13 éves, Őcsény-Szekszárd)

3, Csillag Marcell (17 éves, Dunaújváros)

4, Kiss Csaba Kristóf (14 éves, Dunaújváros)

5, Vincze Patrik (15 éves, Paks)

6, Szabó Bálint (16 éves, Paks)

7, Farkas Martin (15 éves, Kalocsa)

8, László Dominik (15 éves, Paks)

Rendkívül látványosra sikerültek az egyperces futamok, ahol mindenki megpróbálta a lehető legjobb teljesítményét nyújtani. Bár nem tűnik soknak a 60 másodperc, de ha valaki végig beleadja minden erejét akkor bizony a végén már alig kap levegőt.

A második körben Kovács Patrik a funbox mögötti ívben elesett. Sajnos csak segítséggel sikerült lehozni a pályáról. Azonban jó hír, hogy nem volt súlyos a sérülése, mivel a verseny utáni kórházi vizsgálat „csak” zúzódást állapított meg és azóta pedig már újra rollerezik

A Best Trick (legjobb trükk) kategóriában az 5 próbálkozás sajnos nem mindenkinek bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy beadja az általa kiválasztott trükköt, de pont ezért kőkemény küzdelmet láthatott és elképesztő látványban volt része a közönségnek, akik persze tapssal és bekiabálással is kitartóan biztatták a versenyzőket

Néhány trükk, amiket az esemény alatt láthattunk a versenyzőktől:

Boxon: bar whip, 360 whip-bar, whip rewind rewind.

Íven: air-be volt briflip, umbrella, inward briflip.

Félcsőben: kiállások közül volt back lip, front lip.

Fél öt körül, miután az összes futam lement a pontozó bírókra szegeződött a figyelem

Név szerint: Felkl Dominikra, Prantner Ákora és Ulrich Krisztiánra. Ők az előre meghatározott három szempont alapján (a kivitelezés stílusa, a trükkök nehézsége, a versenyző mennyire használja ki a pálya adottságait) értékelték a versenyzők teljesítményét

Öt órakor az eredmények összesítése után, egy rövid előkészítést követően már kezdődhetett is az eredményhirdetéssel egybekötött díjkiosztás, amelynek helyszínéül a minifélcsövet választottuk

Díjátadásra a verseny támogatóit kértem fel. A Pior-Dekor képviseletében Orsolya Pajtásné Oláh-t és Pajtás István-t, a Halász Autóügynökségtől pedig Sándor Squlo Zsolt-ot.

A 13 év alatti kategória eredményei:

Emléklapot kapott: Tóth Patrik

  1. Koszorú Zsolt (egyben Best Trick kategória győztes is)
  2. Beck Levente Ádám

III. Sabján Péter

A 13 év feletti kategória eredményei:

Emléklapot kapott: László Dominik, Kovács Patrik, Kiss Rajmund, Kiss Csaba Kristóf, Vincze Patrik

  1. Szabó Bálint (egyben Best Trick kategória győztes is)
  2. Csillag Marcell

III. Farkas Martin

Szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és biztatunk benneteket a további fejlődésre

Nagyon szépen köszönjük a nézőknek, rokonoknak, barátoknak, hogy megtiszteltek bennünket és eljöttek biztatni, támogatni a versenyzőket és ezzel emelték a rendezvény hangulatát is

Mindenkinek hatalmas köszönet, aki bármit is segített annak érdekében, hogy létrejöhessen ez a verseny! Külön köszönöm a szervezésben, adminisztrációban és az előkészítésben vállalt munkátokat: Dalma Énekes, Kardos Ramóna, Takács Lilla, Kiss György, Kardos Kálmán, Prantner Ákos, Retkes Tamás Képszerész

Szívből köszönjük támogatóinknak, hogy bizalmat szavaztak az eseményünknek és mindenben támogattak bennünket

Főtámogató: Pior-Dekor (7130 Tolna, Babits Mihály utca 30.)

Best Trick kategória és Rolleres bemutató: Halász Autóügynökség (Alisca Trade Kft. 7100 Szekszárd, Rákóczi utca 56.)

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089453347588…

Partiszerviz, kihangosítás: Vinyl Spinnaz

„Mi egy analóg dj páros vagyunk. Hiphop bulikat csinálunk, ahol 100%-ban vinyl lemezekről játszunk”.

Média:

Rádió Antritt

TEOL.hu

Rövid összegzés: Azt gondolom, hogy ezzel az eseménnyel méltó módon ünnepelhettük meg a skatepark első születésnapját. Részünkről ez egy tapogatódzás is volt abból a szempontból, hogy vajon mekkora lehet az igény országosan és regionálisan az ilyen roller versenyekre. Már tudjuk a választ. Nem egész egy hétig volt kint az esemény felhívás a facebook oldalunkon, mégis mennyien eljöttetek. Az is tény, hogy ilyen fajta klasszikus (piramis, korlát stb..) skatepark nincs több a környéken, tehát nagyobb szerepet kell vállalnunk versenyszervezés szempontjából és közben már van is ötletünk néhány újabb elem gyártására, hogy a további igényeknek is megfeleljünk. Ezért a következő évre egy többfordulós bajnokságban gondolkozunk és természetesen szeretnénk magasabbra emelni a szintet, de erről konkrétumokat majd csak később közlünk. Ahogy személyesen is mondtam a versenyen, bármilyen előremutató ötletnek örülünk, keressetek ezzel is bizalommal.

Az eseményről közel 700 fotót posztolunk majd több adagban. Ebben a posztban a szabadedzés, nevezés és Prantner Ákos bemutatója látható. Bátran jelöljétek meg magatokat, az eseményt, a skateparkot, ha megosztjátok a képet vagy képeket.

Köszönettel és üdvözlettel: Koszorú Csaba

Szekszárdi Sportközpont NKft. Extrém Sport Szakosztálya

#TEOL

#PiorDekor

#Utánpótlás

#RádióAntritt

#VinylSpinaz

#Edzésilehetőségek

#HalászAutóügynökség

Szekszárdi Sportközpont

Extrém Sport Team Szekszárd

#SzekszárdHalászAutókereskedés

#BMX #Roller #Gördeszka #Longboard

Szekszárdi Sportközpont NKft. Extrém Sport Szakosztálya

Szentes Áron Emlékverseny A Pior-Dekor Kupáért! Roller Verseny!

 

Támogatók