Horváth Levente hatodik az OB-n!

2022-11-17

A Magyar Úszó Szövetség november 16-20. között rendezi a Szerencsejáték ZRt. Rövid Pályás Országos Bajnokság 2022 nevet viselő versenyét. Helyszín a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszoda, ahol a magyar élmezőnyt olyan nevek képviselik, mint Milák Kristóf, Szabó Szebasztián.

A Szekszárdi Sportközpont két versenyzőt nevezett a bajnokságra. Horváth Luca a verseny első napján -szerdán – betegség miatt visszalépett az 50 méteres hátúszás küzdelmeitől. Testvére, Horváth Levente legerősebb versenyszámában, a 100 méteres mellúszásban állt rajtkőre, és az előfutamban kiváló, 1:01.84-es egyéni csúccsal kvalifikálta magát az esti döntőbe.

A döntőben egy gyengébb rajtnak, és a rossz benyúlásnak köszönhetően nem tudta felülmúlni délelőtti teljesítményét Paszler József tanítványa: 1:01.93-mal a hatodik helyen végzett. A bajnokság folytatódik, Horváth Levente pénteken 200 méteres mellúszásban, szombaton pedig 50 méteres mellúszásban áll rajthoz. A verseny előfutamai a youtube-on követhetőek: https://www.youtube.com/c/MagyarÚszóSzövetséghivataloscsatornája

A délutáni döntőket az M4 Sport élőben közvetíti 17 órától!

 

Támogatók