Hazai pályán szorgoskodtak legfiatalabb atlétáink

2016-09-22

A Szekszárdi Sportközpont NKft. a tegnapi nap során (09.21) tartotta meg a Dél-dunántúli Regionális Atlétikai Gyermekbajnokság egyéni pályaversenyét. Népes mezőny gyűlt össze a megmérettetésre, ahol a régió fiataljai több kiemelkedő eredményt is bemutattak.

A Sportközpont atlétikai szakosztálya szép számmal képviselte magát a versenyen, összesen tizennyolcan indultak, akik közül jónéhányan dobogóra állhattak a nap végén.

A lányok kibérelték a dobogó legfelső fokát távol- és magasugrásban: a 12 éveseknél Posta Flóra, a 11 éveseknél Barabás Kata gyűjtött két-két aranyérmet ezekben a számokban. Flóra távolugrásban mindenkit meglepett remek, 478 centis ugrásával. Szintén két-két érmet gyűjtött Andi Péter és Péceli Tamás is: Péter 527 centivel nyerte a 2004-es születésűek távolugrását és második lett 60 méteres síkfutásban, Tamás pedig 150 centivel nyerte a magasugrást és ezüstérmet szerzett távolugrásban.

A 2004-ben született fiúk közül ketten is dobogóra állhattak súlylökésben: László Levente a második, Hamar János a harmadik helyet szerezte meg. A 2005-ös fiúk sprintszámában is lett egy ezüstérmünk Veress Zsombor révén, aki kiválóan harcolt a döntőben. Magasugrásban Imre Milán lett második 125 centiméteres eredménnyel. A 11 éves lányok kislabda hajításában Harmati Fanni harmadik helyen végzett, nagyszerű 35 méter 3 centis dobásával.

Az edzők és szakemberek nagy érdeklődéssel várják, hogy az elkövetkezendő években a régió bajnokai közül, kik fogják letenni a névjegyüket újonc korosztályban is.

A folytatásban október 1-én a csapatbajnokságon szállnak harcba atlétáink, szintén hazai pályán.

RÉSZLETES EREDMÉNYEK

sportXXI_atlétika_szekszárd_1

sportXXI_atlétika_szekszárd_2

sportXXI_atlétika_szekszárd_3

Támogatók