Három szekszárdi sportoló is rajthoz állt a Hegyifutó VB-n

2016-09-19

Szeptember 11-én 35 ország részvételével rendezték meg a 32. Hegyifutó Világbajnokságot a bulgáriai Sapareva Banya városában. A magyar válogatott 17 fővel vett részt az IAAF versenyesen, amiből hárman szekszárdi fiatalok voltak.

Elek Zita Sára, Deák Bálint és Szemerei Levente a júliusban megrendezett országos bajnokságon szereztek indulási jogot a VB-re, amit a Rila-i hegységben rendeztek, Szófiától 70 km-re. Levente a maga 16 évével a mezőny egyik legfiatalabb tagja volt.szekszárdi_sportközpont_hegyifutó_világbajnokság_5

A junior lányok versenyével indult a program, ahol nem kevesebb, mint 531 méter szintkülönbséget kellett legyűrni 3,5 km alatt, ami végig 10%-nál erősebb emelkedőt jelentett. A magyar csapat a 11. helyen végzett az országok rangsorában, Elek Zita Sára, pedig az 50. helyen ért célba.

szekszárdi_sportközpont_hegyifutó_világbajnokság_4

A hölgyeket az U20-as fiúk követték, akik 7,3 km alatt 773 méteres szintkülönbséget küzdöttek le, és értek be a 2200 méter magasan lévő célba. A magyar fiúk erejüket okosan beosztva, a csapatversenyben a 14. helyet szerezték meg, ezzel megelőzve Szlovéniát, akikről tudjuk, hogy komolyabb hegyi múltjuk és adottságaik vannak. Egyéni versenyben Deák Bálint az 52., míg Szemerei Levente az 53. helyen ért célba.

szekszárdi_sportközpont_hegyifutó_világbajnokság_1

A felnőtt mezőnynek 12,5 km-n 1390 méter szintet kellett legyőzni, itt amerikai győzelem született, míg a felnőtt hölgyek mezőnyében a többszörös olimpikon Andrea Mayer győzött, az osztrák csapatnak szállítva az aranyérmet!

szekszárdi_sportközpont_hegyifutó_világbajnokság_6

Összességében a magyar csapat tudásához mérten remekül helytállt a 32. alkalommal megrendezett Hegyifutó VB-n.

Egy rövid részlet Leventéék futásáról:

Támogatók