Három atlétánk vett részt a 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon

2020-08-11

A 2020-as év első szabadtéri bajnoksága, amin atlétika szakosztályunk versenyzői részt vettek a 125. Atlétikai Magyar Bajnokság volt. A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezett verseny első napján Szemerei Levente állt rajthoz 3000 méteres akadályfutásban. Levi idei szezonja eddig nem a tervek szerint alakult, de a bajnokságon beváltotta a hozzáfűzött érmes reményeket. Saját tempóját futva rótta a köröket, és vette az akadályokat. Jól kontrollálta a mezőnyt, s végül egy jó hajrának köszönhetően 9:19.01-es időeredménnyel a második helyen ért célba Szőke Gergő tanítványa. A hétvégén ez volt az egyetlen Tolna megyei érem.

A verseny második napján Levente még rajthoz állt 5000 méteren is. 4200 méterig együtt futott a mezőny, ekkor Levente hosszú hajrát nyitott, amit sajnos a párás, meleg időben nem tudott végig vinni, végül a hatodik helyen ért célba.

A férfi magasugrásban két atléta is képviselte a szekszárdi színeket. Angyal Balázs újabb támadást indított a 2 méter ellen, valamint Erdélyi Zoltán igyekezett beleszólni a favoritok versenyébe. Balázs elég indiszponáltan versenyzett, sem a mozgás, sem a ritmus nem akart összeállni. Kis edzői ráhatással sikerült a motivációs gödörből kirángatni, és harmadikra átjutott a 195 centin. A 200 centin is volt három bátor kísérlete, de egyik sem volt igazán jó. Végül a 13. helyen végzett.

Zolival az volt a tervünk, hogy valahogy eljutunk 208 centiig, és azt megpróbáljuk elsőre átugrani, ezzel lelki hadviselés alá véve a nagy ellenfeleket. Nagyon kevés híja volt, hogy a tervünk sikerüljön. 204 centiig minden magasság elsőre megvolt, Zoli nagyon fegyelmezetten, tudatosan versenyzett. 204 centin jött az első hiba, melyet másodikra egy hatalmas ugrással korrigált. 208 centin nagyon jó volt az első kísérlet, de egy kis érintésnek köszönhetően leszédült a léc. Ebből a jó kísérletből, sajnos, nem tudtunk pozitívan építkezni, a második kísérletnél nagy akarással rosszul tette be az ugrólábát, melyet a helytelen pozíció meg is ráncigált, így a harmadik kísérlet sem lehetett jó. Erdélyi Zoli végül a hatodik helyen végzett egy jó mezőnyben, jó versenyben, mely eredmény minden dicséretet megérdemel.

Szakosztályunk egy ezüstéremmel és két hatodik hellyel eredményesen zárta a felnőtt bajnokságot.

Scherer Tamás szakosztályvezető beszámolója

Támogatók