Gyányi Zsombor Buda országos bajnok 3000 méteren!

2024-02-26

Február utolsó hétvégéjén Nyíregyházán rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az U18 és U20 Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságot.

Atlétika szakosztályunk 16-19 éves igazolt versenyzői remekül szerepeltek a fedett pályás szezont lezáró országos bajnokságon. Egy érem mellett további hét alakommal kerültek a IV-VIII. helyezettek közé.

Az U20-as férfiak 3000 méteres síkfutásában Gyányi Zsombor Buda hatalmas taktikai versenyben országos bajnoki címet szerzett. A 15 körös versenyben négyen futottak elöl váltott vezetéssel, míg az utolsó kör kezdetén Szőke Gergő tanítványa kibújt két tatabányai ellenfele közül, és bődületes hajrába kezdett. Ereje és gyorsasága kitartott a célvonalig, 8:59.01-es időeredménnyel az első helyen végzett. Ezzel pályafutása első egyéni bajnoki címét ünnepelhette. Ugyanebben a versenyszámban Mészáros Balázs az ötödik, míg Plessz Gábor a hetedik helen ért célba.

Középtávfutóink ezen a távon további értékes helyezéseket szereztek: Mészáros Milla negyedik lett az U18-as nők versenyében,  ugyanebben a korosztályban a férfiaknál Végh Zsombor hatodik, Acsádi Bence nyolcadik lett.

Férfi távolugrásban Lizák Balázs az U20 korosztályban ötödik, míg Gréczy Balázs az U18-asoknál erős mezőnyben hatodik lett.

A versenyzőknek és felkészítőiknek gratulálunk!

EREDMÉNYEK U18-U20 FEDETT OB

Támogatók