Fényesen csillogó érmeket szereztek atlétáink

2020-10-06

Eredetileg májusban került volna sor az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságra, a módosított versenynaptárban végül október első hétvégéjére került. Atlétika szakosztályunk mindkét korosztályban és nemben sok versenyszámban indított versenyzői.

Az ifjúsági férfiak magasugró versenyében Péterbence Csilla és Scherer Tamás edzők gyúrtak össze egy csapatot, melyet vendégként erősített a kosárlabdázó Sebestyén Tamás. Péceli Tamással együtt 180 centimétert ugrottak át, mely teljesítménnyel lerakták a bajnoki cím alapjait. Hamar János és Schöck Huba is hozzá tették a tőlük elvárt magasságot, így az eredményhirdetésnél a csapat a dobogó tetejére állhatott. Hamar és Péceli a verseny első napján 110 méteres gátfutásban értek el egyéni csúcsot a nagyon erős szembe szélben, csak úgy, mint Szabó Máté. Így 16.82-es átlaggal ezüstérmet szereztek a csapatversenyben.

Épp csak lemaradt a dobogóról serdülő lány gerelyhajító csapatunk. Átlagban nyolc centi hiányzott az éremhez a Braun Panna, Frei Nóra, Hamar Eszter, Kiss Kata Ramóna, Kurcz Kata összeállítású csapat végül a negyedik helyen végzett.

Érdemes még kiemelni néhány egyéni csúcsot: Braun Panna 150 centit ért el magasugrásban és nagyon jó kísérlete volt a 155 centire. Barna Tamás erős szembeszélben futotta élete legjobbját 100 méter gáton, 14.52 alatt ért célba. Weber Kata hosszú ideje szeretett volna magasugrásban egyéni csúcsot elérni. Ez most sikerült neki, a verseny szombati napján 150 centis eredményt ért el. A serdülő fiúk közül a 2006-os születésű Merk Bálint és Szilágyi Tamás ugrott 5 méteren felül távolban.

Scherer Tamás beszámolója

Támogatók