Felnőtt magyar bajnoki bronzérmet szerzett Szemerei Levente

2019-02-21

Hosszú idő után ismét felnőtt bajnoki érmet szerzett egy szekszárdi távfutó. Kijelenthetjük, hogy a junior korú Szemerei Levente – a Szekszárdi Sportközpont atlétája – a felnőtt mezőnybe ért.

Az elmúlt hétvégén Budapesten került megrendezésre a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság, ahol Levente 3000 méteren egy rendkívül bátor futással bronzérmet szerzett. 8 perc 21 másodperces idejével jelenleg az Európai Junior ranglista 5. helyén áll.

Levinek edzéstársa Deák Bálint segített tempót futni 1000 méterig, majd onnan egyedül vállalta magára az iramfutást és ezzel a komoly tempóval leszakította riválisait.

Szőke Gergő – Levente edzője – úgy érzi, tanítványa képes 8 perc 15 másodperces eredményre is, amivel a korosztályos európai ranglista élére állhatna. A február 23-24-ei hétvégén a fővárosban rendezik meg a Fedettpályás Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságot, ahol Levi 1500 és 3000 méteren is bajnoki címet szeretne szerezni magának és persze Szekszárd városának.

A márciusban kezdődő szabadtéri szezonban komoly tervei vannak a fiatal sportolónak: felnőtt magyar akadályfutó bajnok szeretne lenni 3000 méteren, a júliusi Junior Európa-bajnokságon pedig ugyanebben a számban döntőbe kerülés a cél, és ha már ott lesz, akkor éremért fog küzdeni.

Támogatók