Fantasztikus teljesítményt nyújtottak atlétáink Tatabányán

2020-09-23

Hosszú hétvégét töltöttek atlétáink Tatabányán, ahol majdnem évtizedes kihagyás után rendeztek újra Újonc és Serdülő Országos Bajnokságot.

Az újonc lányok mezőnyében Kurcz Kata három dobószámban is rajthoz állt. A verseny első napján diszkoszvetésben bizonyította tehetségét. A második sorozatban 25 méter 98 centire repítette a 0,75 kilogrammos szert, amivel feljött a harmadik helyre. Végül sikerült megtartania ezt a pozíciót, így felállhatott a dobogóra. Másnap délelőtt gerelyhajításban ötödik helyen végzett Kata, ami miatt csalódott volt, azonban a délutáni súlylökésre összeszedte magát. A 15 fős mezőnyben szintén a második sorozatban elért 11 méter 25 centis eredménnyel ismét bronzérmes lett. Gaál László tanítványa így csodálatosan zárta élete első szabadtéri bajnokságát.

Gyányi Zsombor szenzációs formában érkezett a versenyre. Első nap 1500 méteres akadályfutásban, második nap pedig 3000 méteres síkfutásban állt rajthoz. Mindkét versenyszámban jelentősen megjavította egyéni csúcsát (1500 méter akadály ideje 4:43,09; 3000 méter síkfutás ideje 9:29,65) és kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára, amely azért is nagyszerű eredmény, mivel ezt az U16-os korosztályban érte el, 14 éves kora ellenére.

Akadályfutásban az ezüstéremért folyó nagy csatában, az utolsó vizesárok döntött, ahol Zsombor elcsúszott és visszacsúszott a 4. helyre. Azonban felállt és nagy hajrával pár tizeddel sikerült megszereznie miskolci riválisa elől a bronzérmet. Sajnos a lábfeje bedagadt és jegelésre szorult, még az is benne volt, hogy másnap nem tud versenyezni 3000 méteren. Ennek ellenére fájós lábbal is 30 másodperces egyéni csúcsot futva, óriási hajrában (az első három helyezett között 4 tizedmásodperc, a második és harmadik hely között 5 századmásodperc döntött).

Barna Tamás is erős hétvégét tudhat maga mögött: 100 méteres síkfutásban csupán kettő századmásodperccel maradt le a nagy döntőről, 100 méteres gátfutásban pedig 14,76-os új egyéni csúccsal a negyedik helyen ért célba.

Dicséretet érdemel még Töttős Eszter is, aki mindkét sprintszámában egyéni csúccsal remekelt a „B” döntőben. Végh Zsombor 600 méteren és 2000 méteren is élete legjobbját futotta, és a rövidebb távon hetedik helyen ért célba. Merk Bálint magasugrásban, Zsiga Levente súlylökésben, Frei Nóra pedig 80 méteres gátfutásban ért el egyéni csúcsot.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

EREDMÉNYEK

Támogatók