Ezüstös hétvége Győrben

2021-07-06

Győrben rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az U18 U16 és U14 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokságot. Atlétika szakosztályunk mindhárom  korosztályban elküldte atlétáit a bajnokságra. Az U14-es fiúk (2008-09)  négypróba versenyének „A” változatában Orbán-Zaják Péter ezüstérmet szerzett. A 80 méteres síkfutásból, távolugrásból, gerelyhajításból és 300 méteres síkfutásból álló négypróbában  az egyébként Pakson futballozó Orbán-Zaják remekül teljesített. Leginkább kiemelkedő gerelyhajításának, és a másik három számban elért erős teljesítményének köszönhetően állhatott fel a dobogó második fokára. U14-es fiú csapatunk  Felkl Dominik, Keller Levente, Kocsis Martin, Orbán-Zaják Péter összeállításban a negyedik helyen végeztek. A „D” változatban Kocsis Martin 7., Keller Levente 10. lett.

Gréczy Balázs és Szilágyi Tamás az U16 hatpróbájában indult. A népes mezőnyben egyéni csúcsokkal és jó küzdőszelemmel vetették észre magukat. Az U18asoknál hétpróbában ill. nyolcpróbában Posta Flóra ill. Hamar János és Barna Tamás versenyzett. A fiúk remek egyéni csúcsokat futottak 100 és 400 méteren, de az ügyességi számokban is tartották a lépést az erőteljes élmezőnnyel.

Vasárnap versenyeztek az U14-es lányok, a szekszárdi színeket Lakatos Anna és Máté Ifeoma képviselte. Anna az „A” változat mammutmezőnyében (59 fő) lett 11., Ifi pedig a „D” változatban (súly,diszkosz,ötösugrás, 60 m) lett nyolcadik.

A versenyen Gaál László, Lakatos István, Péterbence Csilla és Scherer Tamás edzők kísérték a versenyzőinket.

EREDMÉNYEK

       

Támogatók