Értékes liga pontokat szereztek magasugróink

2020-07-30

Két magasugrónk – Angyal Balázs és Erdélyi Zoltán – is versenyzett a Honvéd Kupán, amely az első két napos verseny volt a szabadtéri szezonban. Budapesten, az Iharos pályán rendezett viadal egyben Szuper Liga verseny is volt a magasugróknak, így ebben a kurta szezonban nagy jelentőséggel is bírt. Ennek köszönhetően nagy, és magyar viszonylatban erős mezőny gyűlt össze.

Ideális időjárás fogadta a versenyzőket a pályán: felhős, kellemesen meleg idő volt. Jó bemelegítés után Balázzsal és Zolival úgy döntöttünk, hogy 185 centin szállunk be a versenybe. A nagy létszámú mezőnyben az ugrások között megfelelő idő állt rendelkezésre a pihenésre. Balázs elsőre jutott át a 185 és a 190 centin, Zoli a 195-ön és 2 méteren is elsőre jutott át. Balázs 195 centin másodikra összeszedte magát, és gyönyörűen, magasan került át a léc felett. A bűvös két méteres magasságon nagyon jó volt az első kísérlete, de sajnos nem sikerült megugrania. 195 centis eredménnyel a nyolcadik pontszerző helyen végzett.

Zolinak a 205 centi jelentette a végállomást ezen az estén. Tavasszal kezdte újra az edzéseket, ezért a hosszú versenyek végén – a legfontosabb pillanatokban – hiányzik még az erő, a gyorsaság. A 205 centis kísérletei nagyon jók voltak, de mindig egy kicsi hiányzott, végül hatodik lett. Legközelebb mindketten a Magyar Bajnokságon indulnak augusztus 9-én. Igyekszünk addigra finomítani a mozgáson.

Scherer Tamás – szakosztályvezető

https://www.youtube.com/watch?v=YDN6WL4Y_uk

https://www.youtube.com/watch?v=t5b4EaUihDA

https://www.youtube.com/watch?v=wN44cwFIIVE

A 195 centis sikeres kísérlet, a 200 cm első kísérlet, valamint ez utóbbi lassítása látható a linkeken. A videókat köszönjük Horváth Lászlónak!

Támogatók