Érmekben gazdag hétvégéje volt atlétáinknak

2017-02-06

Budapesten a SYMA csarnokban rendezték meg a Fedett Pályás Serdülő és Újonc Bajnokságot az elmúlt hétvégén. Az év első versenyén atlétika szakosztályunk mindkét korosztályban rajthoz tudott állítani sportolókat.

A 2002-2003-as serdülő korosztályban Dékány Botond három versenyszámban (60 méter gát, 60 méter síkfutás, 60 méter távol), Kéri Zsombor pedig 800 méteren indult. Kiemelendő, hogy Botond 60 méter síkon kétszer is egyéni csúcsot futott, 7,71 másodperccel második lett a B döntőben. Zsombor a középmezőnyben végzett számában.

Újonc korosztályunknak kiválóan sikerült a szezonkezdet. Péceli Tamás 160 cm-el országos bajnok lett magasugrásban, a dusnoki Szegedi Árpád, aki nemrégen csatlakozott hozzánk, pedig bronzérmet szerzett 130 cm-el. Tamás gáton is nagyon jó versenyt futott (eddigi legjobb idejével jutott fináléba), de sajnos a döntőben ketten is buktak mellette, ami megzavarta. Ennek ellenére mindösszesen csak egyetlen századmásodperccel maradt le a dobogóról. Posta Flóra – szekszárdi különítmény egy szem lánya – 10,69 másodperces egyéni csúccsal a kis döntő második helyét szerezte meg 60 méter gáton.

Az első nap végére jutott a csattanó: Andi Péter élete első bajnoki versenyén megszerezte élete első országos bajnoki címét. 300 méteren erőteljes futással nyerte futamát. A 43.44-nél senki nem tudott jobbat futni, így boldogan vehette át a hirdetésnél az aranyérmet.

A második nap nem indult olyan fényesen: korai rajt miatt kizárták váltónkat 4×200 méteren. A srácok azonban nem csüggednek, legközelebb bizonyítanak. Posta Flórának jó napja volt, 465 cm-el az ötödik helyet szerezte meg távolugrásban az igen sűrű 41 fős mezőnyben.

A második nap sem ért véget érem nélkül: Adni Péter távolugrásban elért 528 cm-el a dobogó legtetejére álhatott, így egy hétvégén belül két aranyéremmel is gazdagodott!

A két korosztály versenyzői egy hónap múlva a fedett összetett bajnokságon lépnek majd pályára.

EREDMÉNYEK

Támogatók