Éremeső hullott atlétáinkra

2017-06-20

Sűrű és eredményekben gazdag hétvégéje volt a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának. Két helyszínen is kimagaslóan teljesítettek versenyzőink. Miskolcon négy ország (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország) U18-as versenyzői csaptak össze. Szemerei Levente csodálatos futással 2000 méter akadályon óriási egyéni csúcsot futott (5:59:24), amivel a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Az U23 és Junior Országos Bajnokságnak a budapesti Ikarus pálya adott otthont a június 17-18-ai hétvégén. Erdélyi Zoltán már az első napon bezsebelt egy aranyérmet: jól kihasználva a hátszelet, 14 méter 90 centivel nyerte a hármasugrást. Ugyan ebben a számban Őry Tamás egy negyedik hellyel gazdagodott.

Máté Fanni és Angyal Balázs is dobogóra állhatott az első nap. Fanninak ugyan nem sikerült a maximumot kihoznia magából, de így is ezüstérmet szerzett junior gerelyhajításban. Balázs első egyéni érmét szerezte meg méghozzá magasugrásban. Nagyon erős szélben sikerült átugrania a 180 cm-t a juniorok között.

Deák Bálint 3000 méter akadályon harcolt az elemekkel. Szinte azonnal szét szakadt a mezőny, így egyedül futott. Új egyéni csúcsa mutatja, hogy kiválóan sikerült megoldani ezt a feladatot.

Másnap a férfi távolugrás Pálóczi Gyula emlékversenyében Erdélyi Zoltán címvédőként állt rajthoz, és a kupa 2012 óta íródó történelmében ő lett az első, aki megvédte címét. Az első sorozat érvénytelen ugrása után, a másodikban mindenki tudtára adta, hogy nem adja át senkinek a serleget, 735 centire repült. A pontot az i-re Őry Tamás helyezte, aki 677 cm-es ugrásával megszerezte a bronzérmet, így az eredményhirdetésnél két szekszárdi állhatott a dobogóra!

A versenyzők és trénereik, Scherer Tamás és Szőke Gergő elégedetten térhettek haza, hogy tovább folytassák munkájukat.

Támogatók