Éremeső a Mecsekben

2023-08-25

A Szekszárdi Sportközpont mind a négy kerékpárosa érmeket szerzett  a Mecsekben

Augusztus 12-én, szombaton Zobákpuszta és Komló tető között először került sor kerékpárversenyre. Korábban bányaútként működő kátyús, közel 10 km-es szakaszt mostanra tükör aszfalt váltotta fel, ami tökéletes egy emelkedős egyenkénti indításos időfutam megrendezésére is.

Az U13 és U15-ös korosztályban értünk el sikereket Mármarosi Manuel és Marcell, valamint Tulok-Darida Simon révén.

Vasárnap pedig Hosszúhetényben egy 5.8 km-es hegyes körpályán a Zengő GP Országúti mezőnyversenyre került sor, ami a 2023 évi Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság soron következő állomása is volt egyben. Itt már Rádi Noel is csatlakozott csapattársaihoz és a 3 körös futamon bronzérmet szerzett, ahol Manuel pedig egy nagyszerű hegyi befutós sprinten lett aranyérmes az U13 korcsoportban. Az U15-ben pedig szintén hegyi sprint döntött, ahol Simon jó pozícióban kezdte a hajrát szorosan riválisa mellett viszont a cél előtt 50 méterre egy lekörözött szenior versenyző hirtelen eléjük vágott és csak az útszéli fűben tudták elkerülni a bukást, így csak ezüstérmes lett.

Egy héttel később augusztus 20-án a horvátországi Ivanicsgrádban az első Gemenci Nagydíj idején induló 52. kiírású egynapos versenyen vettünk részt. Az esemény erősségére jellemző, hogy többségében inkább a Szlovének uralják a különböző korcsoportok mezőnyeit, de már évek óta Szaúd-Arábiából és Ománból is érkeznek versenyzők. Itt mindhárom kerékpárosunk különböző korcsoportban tudott indulni. Mármarosi Manuel és Marcell a főmezőnyük végén meg is tudtak érkezni. Simonéknál pedig ketten megszöktek, ő pedig a mezőnyhajrán lett harmadik, így a mieink legjobbjaként az 5. helyen végzett.

 

Eredmények

 

Zobákbánya egyenkénti időfutam verseny

 

U15                                          6,2 km

 1. Tulok-Darida Simon
 2. Mármarosi Marcell

 

U13                                          6,2 km

 1. Mármarosi Manuel

 

 

Hosszúhetényi Nagydíj mezőnyverseny

U15                                          5 kör

 1. Tulok-Darida Simon
 2. Mármarosi Marcell

 

U13                                          3 kör

 1. Mármarosi Manuel
 2. Rádi Noel

 

 1. Ivanicsgrad Nagydíj Horvátország

 

U15                                          35 km

 1. Tulok-Darida Simon

 

U14                                          20 km

 1. Mármarosi Marcell

 

 

U13                                          20 km

 1. Mármarosi Manuel

Támogatók