„Embert a Vasra 2.0” toborzókampány

2024-02-05
A Magyar Honvédség „Embert a Vasra 2.0” toborzókampány volt tegnap a sportcsarnok parkolójában. Sokan kilátogattak és felfedezhették az új Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveget és egy Gidrán tipusú, támogató faladatú páncélozott járművet.
A Panzerhaubitze (PzH) 2000 a 21. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül professzionális. Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű (52 kaliberű) PZH önjáró lövegek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is pontosan ellőnek.
A Gidrán 4×4-es páncélozott kerekes katonai jármű A járműveket a török NUROL MAKINA Ejder Yalcin és NMS 4×4 katonai járműveinek mintájára Magyarországon is gyártják majd, Kaposváron. A 16 tonnás eszközt egy 375 lóerős dízelmotor hajtja, legnagyobb sebessége 120 kilométer óránként, hatótávolsága elérheti a 700 kilométert. Kerekei golyóállóak, alsó páncélzata aknaálló, lövegtornyába egy stabilizált 12,7 milliméteres géppuskát szereltek.
Elkötelezett fiatalok jelentkezését várják a tatai tűzérekhez, február 12-ig lehet jelentkezni. 18. életévüket betöltöttek jelentkezhetnek. A beérkezést követően az érdeklődők egészségügyi és pszichológiai felmérésen vesznek részt, valamint felmérik fizikai állóképességüket, ha alkalmas lesz a jelentkező, először az alapkiképzés, majd az adott eszközre való felkészítés következik. A katonáknak új egyenruhájuk, naprakész felszerelésük és csúcseszközeik vannak, a jelenlegi honvédség arra az útra lépett, ami már valóban egy modern hadsereg képét mutatja, ez a honvédség már nem az a honvédség, amiről a szüleinktől, nagyszüleinktől hallottunk.

Támogatók