Első alkalommal került megrendezésre a Tour de Sárköz

2019-08-02

Július 27-én szombaton, a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj kiegészítő programjaként került megrendezésre az első Tour de Sárköz kerékpártúra.

A rendezvényen több, mint 100 amatőr kerékpáros vett részt és tekerte le a Szekszárd-Őcsény-Decs-Sárpilis-Várdomb-Szekszárd kört, ami 33 km-t jelentett. A rajt előtti bemelegítésről Takács-Steiner Anita gyógytornász – fizioterapeuta, személyi és csoportos tréner gondoskodott.

A program túra jellegű volt, nem verseny, ennek ellenére a szervező Szekszárdi Sportközpont gondoskodott chipes időmérésről és rajtszámról is, továbbá minden résztvevő rajtcsomagot vehetett át (tornazsák, müzli szelet, izotoniás ital).

A résztvevők, ahogy később délután a profi mezőny tagjai is a Béla király térről indultak és ide is érkeztek vissza. A célban névre szóló oklevéllel és egy gyönyörű befutó éremmel várták a kerékpárosokat.

A Sportközpont egész évben szervez amatőr és profi kerékpáros programokat. Húsvétkor Bunny Bike néven a gyermekes családoknak rendeztek élménydús kerékpáros megmozdulást, április végén az ország legjobb triál versenyzői érkeztek Szekszárdra, májusban tartották a „Ki a legény a gáton?” 80 km-es kerékpártúrát, július végén pedig az ország legnagyobb hagyományokkal rendelkező, nemzetközi 45. Gemenc Nagydíjat és az ehhez kapcsolódó Tour de Sárközt. A továbbiakban augusztus 25-én ismét a gyermekes családokat várják a „Back to school”-ra, októberben pedig cyclocross magyar kupafutamot rendeznek a Baka István Általános Iskola körül.

Támogatók