Elindult a Sport XXI. szezon

2017-01-20

Az elmúlt héten megkezdődött a Sport XXI. szezon a dél-dunántúli régióban. Az év első versenyének a kiválóan felszerelt Bonyhádi Atlétikai Centrum adott helyet. Az előzetes nevezések (22 csapat) nagy létszámú versenyt ígértek, ám a versenyt megelőző éjszakán lehullott hó megakadályozta a kaposvári, tamási és a bólyi csapat részvételét, így 16 csapat (128 résztvevő) versenyzett – hat U11-es és tíz U13-as. A hangulat így is fergeteges volt, különösen a záró számban, a hosszú gát váltó futásban.

A 120 méteres kör két gátakadállyal fergetegesre sikerült. Láthattunk nagy hajrát, előny ledolgozást, elrontott váltást és néhány sorsdöntő bukást is. Az U11-eseknél hazai győzelem született. Az AC Bonyhád „A” csapata mögött második lett a PSN Zrt. csapata, és harmadik a DOVASE „A” csapata. U13-ban győzött a dombóváriak „A” csapata, második lett a Szekszárdi Sportközpont „A” csapata, bronzérmes az AC Bonyhád „A” csapata.

A hosszú gátváltó előtt medicin dobás előre, medicin dobás hátra, helyből távol-sorozat, és sprint-gátváltó voltak a feladatok. A Szekszárdi Sportközpont végül négy csapatot tudott rajthoz állítani, ami 32 gyermeket jelentett. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2005-06-os korosztály ezüst éremmel kezdte a szezont. A csapat tagjai: Barabás Kata, Frei Nóra, Bartos Lili, Gányi Csenge, Tuller Zea, Bartos Bennett, Csúcs Péter, Felkl Benjamin. Az U11-es korosztályban továbbra is az építkezés időszaka zajlik, a megfelelő csapattagok megvannak. Sok gyakorlással egyre közelebb fognak jutni a dobogóhoz. A csapatot ezen a szombaton Gaál László, Póth Gábor és Scherer Tamás edzők kísérték.

 

Támogatók