Elindulhat az új uszoda építése

2017-12-01

Hozzájárult a kormány az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt.

A mintegy 2,3 milliárd forint értékű beruházásra a Modern Városok Program keretében biztosít forrást a kormány. A beruházás keretében – a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve – 25×33 méteres medencével épül meg az új uszoda a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő mellett.

A 220 centiméter vízmélységű feszített víztükrös medence rövidpályás úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A medence mérete lehetővé teszi, hogy azt egyszerre használják úszásra és vízilabda edzések megtartására. A medence hosszabb és rövidebb oldalán egy-egy lelátó kap helyet, ezeken összesen 276 nézőnek lesz ülőhely.

Az úszásoktatás lehetőségének biztosítására egy 8×16 méteres, 80 centiméter vízmélységű tanmedence épül, melynek három oldalán szárazedzéseket lehet tartani. A tanmedencét egy üvegfal fogja elválasztani az előcsarnoktól.

Az épülő létesítményben három sportszauna lesz. Ezekhez pihenő és merülő medence is kapcsolódik majd, az öltözők pedig az alagsorban kapnak helyet. Ezeken és a szükséges zuhanyzókon, illetve mellékhelyiségeken kívül tárgyaló és iroda, valamint fitneszterem is lesz az új uszodában.

A remények szerint az új létesítménynek köszönhetően a városi úszó- és vízilabdasport egyaránt bővülni fog.

Forrás: Kadarka.net

Támogatók