Egyeztettünk a Gemenc Nagydíjról.

2021-12-20

December 13.-án, hétfőn jelentős lépést tettünk a 48. Gemenc Nagydíj megszervezése felé. Sportközpontunk kezdeményezésére egy asztalhoz ültek a két szekszárdi kerékpáros egyesület képviselői Schneider Gábor és a Steig-fivérek. A megbeszélésen részt vett  Máté Péter, FIDESZ frakcióvezető, korábbi kerékpárversenyző Szekszárd város képviseletében, szintén az önkormányzatot képviselte Murvai Árpád, és Faragó Zsolt, az Oktatás, Sport  és Ifjúsági Bizottság részéről, Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Szabó-Kovács János, aki számos alkalommal volt e nagy hagyományokkal rendelkező kerékpáros verseny szervezője, és Arató Gábor, korábbi kerékpárversenyző, aki számos nemzetközi verseny lebonyolításában működött már közre. A Magyar Kerékpáros Szövetség részéről Szekszárdra látogatott Törzsök Zsolt, elnökségi tag és Fetzer Róbert főtitkár-helyettes. A Szekszárdi Sportközpont Nkft.-t Szőke Gergő, ügyvezető igazgató, és Scherer Tamás, sportkoordinátor képviselte.

Az első egyeztetésen két fontos témát beszéltek meg a résztvevők: az egyik a 48. Gemenc Nagydíj időpontjának meghatározása mind a nemzetközi, mind a hazai versenynaptárhoz igazodva. Végül a két lehetséges időpont közül abban maradtunk, hogy a város egyik legnagyobb sporteseménye 2022. július 2-3.-án kerül megrendezésre.

Másik feladatunk az volt, hogy tisztázzuk, ki milyen feladatkörben tud közreműködni. A versenyigazgató szerepét Arató Gábor kapta, és mindenki kapott „testhezálló” feladatot, amellyel hozzá tud járulni a rendezvény sikeréhez. A Magyar Kerékpáros Szövetség képviselői örömüket fejezték ki, hogy a szekszárdi szakosztályok együtt szervezik a nagy múltú versenyt, s hogy ez a szervezőbizottság garancia mindenkinek arra, hogy magas színvonalú rendezvénnyel készül a Sportközpont. Minden résztvevő egyet értett abban, hogy a távlati célok között egyértelműen az ötvenedik, jubileumi verseny szerepel 2024-ben. Az elkövetkező három évben szeretnénk, hogy a verseny régi fényében tündököljön.

Támogatók