Díjátadó gálát tartottunk a Sportközpont atlétáinak

2019-01-07

Hagyományosan az év első pénteki napján szokta megszervezni a Szekszárdi Sportközpont az atlétika szakosztályának díjátadó gáláját. A szakosztály szorosan együttműködik a Sportélmény Alapítvánnyal így ez az esemény is közös szervezésben valósult meg.

A Sportélmény Alapítvány 2005 óta minden évben díjjal jutalmazza a legjobb serdülő korú atlétákat négy szakágban. A Vaszkó Judit emlékére 2008-ban létrehozott emlékdíj (vándorserleg) is a rendezvényen került átadásra. Ezúttal Őry tamás neve került a serlegre.

Az idei díjazottak:

Szekszárd város legjobb U16 sprintere: Frei Nóra

Szekszárd város legjobb U16 középtávfutója: Felkl Benjamin

Szekszárd város legjobb U16 ugrója: Barabás Kata

Szekszárd város legjobb U16 dobója: Sipos Kata

Vaszkó Judit emlékdíj: Őry Tamás

Frei Nóra országos bajnok volt 300 méteres síkfutásban, Barabás Kata magasugrásban lett országos bajnok fedett pályán. Felkl Benjamin 1000 méteres akadályfutásban állhatott dobogóra a Miskolcon megrendezett Újonc Országos Bajnokságon, míg Sipos Kata a Serdülő Liga versenysorozatában döntős helyekkel vétette észre magát. Őry Tamás az U23-as korosztályban két bronzérmet szerzett a bajnokságon távol- és hármasugrásban. Ez utóbbi versenyszámban tagja volt az U23-as válogatottnak Krakkóban.

Csillag Balázs a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője köszönetet mondott a sportolóknak és edzőiknek egész éves kemény munkájukért, valamint a szülőknek, akik rengeteg áldozatot hoznak nap mint nap gyermekük sikerességéért.

A 2018-as év 2017-hez képest visszafogottabb volt a bajnoki címek terén, aminek a legfőbb oka a korosztályváltásokban keresendő. Bízunk benne, hogy a 2023-as Magyarországon rendezendő világbajnokság lendíteni fog a sportágon hazai és a szekszárdi tekintetben is.

KIEMELT DÍJAZOTTAK

 1. Barabás Kata                    fedett bajnok magasugrás, DOL III. hely
 2. Frei Nóra                           országos bajnok 300 m, 80 m ezüst
 3. Szemerei Levente           4 ezüst (fedett, mező, szabadtér) + válogatott
 4. Németh Mátyás              fedett ezüst
 5. Zsiga Levente                   magasgrás ezüst, 2x váltó ezüst – májusban kapcsolódott be
 6. Barna Tamás                    2x váltó ezüst, 4 próba ezüst – májusban kapcsolódott be
 7. Őry Tamás                        2 bronz távol- és hármasugrásban a tavalyi első bronz után, rengeteg munka + VÁLOGATOTT!!!
 8. Angyal Balázs                   magasugrás bronz
 9. Felkl Benjamin                 1000 méter akadályfutás bronz + váltó ezüst
 10. Veress Zsombor               váltó ezüst 4x100m
 11. Binder Zsombor               2x váltó ezüst

A szakosztály minden tagját egy kulaccsal jutalmaztuk a kiemelt díjazottak pedig versenyfelszerelést (melegítő szett, rövidnadrág, trikó), sporttáskát és kulacsot kaptak ajándékba, valamint egy kedvezménykártyát, amivel ingyen látogathatják a Szekszárdi Fürdőt és kedvezményben részesülnek az Amarillys Étteremben és a Flatkomp informatikai üzletben.

A szülők közül idén Kiss Kata anyukájának Holcz Erikának, és nagymamájának háláltuk meg egész éves segítségüket egy-egy csokor virággal.

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának edzői és a KölyökAtlétika oktatói:

Gaál László

Hammer Mária

Móra Zoltán

Papné Somogyvári Klára

Péterbencze Csilla

Póth Gábor

Scherer Tamás

Szőke Gergő

Fotó: Kiss Albert

Támogatók