Darts Darányban.

2022-07-25
Darányba utaztak darts szakosztályunk versenyzői a Dreher Magyar Darts Liga 9. fordulójára. A 29 fős mezőnyben hat Alisca Dartsos próbált minél jobb eredményt elérni. Név szerint: Kling Bálint (Első ligaversenyén vett részt.), Kiss Péter, Horváth Andor, Fehér János, Kelemen István és Adorján Ádám.
A csoportkörök végére sajnos megfeleződött játékosaink száma. Maradék három játékosunk pedig egy ágra került a főtáblán. A legjobb 16-ban Kiss Péter Adorján Ádámmal találkozott. Kiss Péter ugyan elvesztette a mérkőzést, eredményével azonban közel került a végső döntőre való feljutáshoz. Fehér János egy izgalmas mérkőzésen 4-3-ra múlta felül a Pécsi DC fiatal titánját Varga Zsoltot. Említésre méltó a csoportkörben szerzett 124-es kiszállója is, amit bull-lal fejezett be.
A legjobb 8-ban ismét házirangadó következett, Fehér János-Adorján Ádám (0-4). A mérkőzés elején Fehér nem tudta kihasználni lehetőségeit, Adorján játéka pedig folyamatosan javult.
Adorján Ádám vereséggel kezdte a versenyt, majd győzelemmel fejezte be a fordulót. A csoportkörben Kappant Béla ellen szenvedett 2-1-es vereséget. Következő mérkőzésén Lovas Bence ellen 1-0-ról sikerült meccset fordítania. A meccset jelentő leget egy 155-ös, egyébként a verseny legmagasabb kiszállójával nyerte.
Az elődöntőben 4-1-re győzött Somogyi István ellen. A döntőre szépen összerakta magát és a ranglista 3. Kisgéczi Károly ellen 4-1-re győzött. Ez volt az idei évben a negyedik ligagyőzelme. Mai szereplésével pedig ismét a ranglista csúcsára állhatott.
Végeredmény:
1. Adorján Ádám
2. Kisgéczi Károly
3.Simara Sámuel és Somogyi István
Ranglista állása:
1. Adorján Ádám: 192 pont
2. Kádár Krisztián: 176
3. Kisgéczi Károly: 160
4. Arató Dennis : 84
5. Darók Béla : 80
Dartsosaink legközelebb Pécsre utaznak.

Támogatók