Cyclo-Cross szezon ötödik versenyén Debrecenben is helyt álltunk

2023-11-28

Szombaton (2023.11.11.) a Debreceni Velo-parkban zajlott az MKSZ Cyclo-Cross Magyar Kupa sorozat harmadik versenye, amit még két állomás követ az év hátralévő részében.

Először Manuel indult a természetes a mesterséges akadályokkal teletűzdelt meredek rövid emelkedőkkel tarkított, technikás, sáros körpályán. Egy nem túl erős a rajtolás után egyre bátrabban megtámadva a meredélyeket, jó állóképességének köszönhetően az 5. helyet tudta megszerezni.

Ezután már a Marcell és Alexa egy közös mezőnyben rajtolt, ahol még technikásabb emelkedőkkel, kanyarokkal nehezített részeket is le kellett küzdeniük az indulóknak és a sár is egyre nagyobb lett. A pálya bejáráshoz képest az előző futamok sokat rontottak a pálya minőségén és ezért sok helyen csak a kerékpárt tolva lehetett teljesíteni az emelkedőket és rézsűket. Mindketten jól rajtoltak. Marcell az egyenletes jó erőbeosztásának köszönhetően az erős fiú mezőnyben 15. helyezést ért el.

A verseny harmadában a nagy tolakodásban hátulról nagy sebességgel belerohantak Alexa vádlijába, ami később sűrű görcsöket okozott neki, főleg a felfutásoknál. Nagy akaraterejének köszönhetően viszont bronzérmes helyen kitartott a célig, ahonnan már sajnos kézben kellett elvinni.

.

Eredmények

Cyclo-Cross Magyar Kupa versenysorozat 2. forduló Kecskemét

 

U13

  1. Mármarosi Manuel 3 kiskör Szekszárdi Sportközpont

 

WU17                                       3 nagykör

  1. Mármarosi Alexa

 

 

U15                                          3 nagykör

  1. Mármarosi Marcell

 

 

https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/324/VeloPark-Debrecen-Cyclocross-Magyar-Kupa/?vsz_id=1371

Támogatók