Cyclo-cross Magyar Bajnokság Debrecen

2024-02-05
Giro menővel a mezőnyben Debrecenben rendezték a Cyclo-cross Magyar Bajnokságot.
A tavaly novemberi Magyar Kupa forduló után ismét Debrecen adott otthont egy rangos kerékpárversenynek, de most először Cyclo-Cross Országos Bajnokságnak is.
 A verseny húzóneve Dina Márton (ATT Investments Cseh Konti, Gemenc kupákon résztvevő csapat, 2021-ben Giro menő), aki természetesen fölényes győzelmet aratott az elit kategóriában és nyerte el a „Szegzárdi” Dúzsi Pincészet borválogatását is.
Vasárnap (2024.01.14.) két futamban a Szekszárdi Sportközpont négy kerékpárosa is részt vett. Először az U13 korcsoportúak vágtak neki a Velo Park területén kijelölt, de még rövidített körnek. Itt Mármarosi Manuel volt érdekelt. Ez utáni rajtban az U15-17-esek következtek, ahol Mármarosi Marcell és nővére Alexa ill. Tulok-Darida Simon versenyeztek már a felnőttekével azonos, hosszabb, nehezebb, technikásabb körben. A fiúk reális célkitűzése a tisztes helytállás volt, mert közülük is többet betegségek hátráltattak a közelmúltban. Ennek megfelelően szerepeltek. Alexa viszont már vérmesebb reményekkel vágott neki az erőpróbának, mert a Magyar kupán itt már egyszer bronzérmes tudott lenni. Szerette volna elcsípni újra a dobogó legalsó fokát, ami szoros versenyben ugyan, de most nem sikerült.
Mindnyájukról elmondható viszont, hogy helyezésük többnyire javult és versenyzésük is a márciusban kezdődő fő szakágukra az országútira készülve biztató képet mutatott.
Eredményeink:
U13 3 kis kör
7. Mármarosi Manuel Szekszárdi Sportközpont
U15 4 nagy kör
20. Mármarosi Marcell Szekszárdi Sportközpont
U17 4 nagy kör
15. Tulok-Darida Simon Szekszárdi Sportközpont
WU17 4 nagy kör
4. Mármarosi Alexa Szekszárdi Sportközpont

Támogatók