CrosSzekszárd – Cyclocross Magyar Kupa

2018-09-26

Október 21-én vasárnap ismét Szekszárdra látogat a magyar cyclocross mezőny színe-java. A bringások tizenegy kategóriában fogják összemérni tudásukat a különlegesnek mondható „lakótelepi” pályán.

A Szekszárdi Sportközpont második alkalommal szervez cyclocross magyar kupafutamot. A városban óriási hagyományai vannak a kerékpársportnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező országúti versenye a Gemenc Nagydíj.

A Sportközpont elsődleges célja természetesen a kerékpározás népszerűsítése, ennek megfelelően esett a helyszínválasztás ismét a Baka István Általános Iskola körülötti területre és a mellette elterülő dirt pályára.

Bízunk benne, hogy nemcsak a magyar kerékpáros elit és a lelkes szabadidős bringások, hanem a laikus lakosság is szép számban kilátogat a látványos megmérettetésre.

Előnevezésre október 15-én éjfélig van lehetőség! 

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon haladnak keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.

VERSENYKIÍRÁS

NEVEZÉS

FACEBOOK ESEMÉNY

A 2017-es verseny videós összefoglalója:

 

Támogatók