Bronzérem hazai pályán!

2021-08-10

Hétvégén komoly résztvevői létszámmal, egyéni csúcsokkal és két U18-as magyar csúccsal rendeztük meg az U18 Atlétikai Magyar Bajnokságot. A 2004-2005-ös születésűek legfontosabb versenye volt ez az idén. Számunkra szervezők számára is nagy öröm, hogy rengeteg versenyző ért el egyéni csúcsot, hiszen a versenyzők és edzőik szívesen emlékeznek majd Szekszárdra, és térnek vissza akár egy felkészülési versenyre is. A Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás szakmai vezetője pedig ezen a versenyen válogatta ki azokat a versenyzőket, akik augusztus 14.-én, Brnoba utazhatnak az U18 válogatott viadalra.

Az utazó keret tagja lesz Szilágyi Péter is. Scherer Tamás tanítványa 100 méteres síkfutásban került a döntőbe, ahol remek futással harmadik helyen vágódott a célba. 11,47 másodperces ideje  – figyelembe véve a nagy szembe szelet – is kiválónak mondható. Peti nagyon megérdemelte ezt a sikert, egész évben céltudatosan, fegyelmezetten edzett.

Gátfutóink is dicséretet érdemelnek, mert a 110 méteres gátfutás döntőjében két szekszárdi is ott térdelt a rajtnál. Hamar János végül a nagyszerű ötödik helyet szerezte meg, Szabó Máté 7. lett. A verseny második napján Barna Tamás a hosszabb gátfutó számban szerepelt sikeresen. Budai Péterbence Csilla tanítványa a két futam alapján a 6. helyen végzett.

A középtávfutó csoportunk is szállította az eredményt: 2000 méteres akadályfutásban Istlstekker Balázs ötödik helyen végzet 6:35.74-es időeredménnyel.

Külön köszönetet érdemelnek a sportközpont karbantartó személyzete és a kosárvivő gyerekek is az áldozatos munkájukért!

Szeretnénk még sok ilyen versenyt rendezni Szekszárdon!

A versenyről szóló cikk és a részletes eredmények megtalálhatóak a képek alatt!

A galériába még további képek várhatóak

 

Támogatók