Bezárták a veszélyessé vált fedett uszodát

2015-09-25

Statikailag veszélyessé vált, ezért bezárták a szekszárdi fedett uszodát – jelentette be a város polgármestere csütörtökön a tolnai megyeszékhelyen.

Ács Rezső elmondta: a nyári karbantartás alatt az üzemeltető Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. végeztetett statikai vizsgálatot. A szeptember közepén elkészült szakvélemény szerint az épület fa tartószerkezete olyan mértékben károsodott, hogy jelen állapotában nem nyithat ki az uszoda. Az épületnek azokon a részein, amelyeket burkolat takar, további vizsgálatokat kell végezni. A tető esetében, ahol a pára kicsapódott, még rosszabb állapotban lehet a szerkezet – tette hozzá.

Az 1975-ben épült szekszárdi uszoda ugyanazzal a technológiával készült, mint a Pécsi Hullámfürdő, ahol az uszoda tetőszerkezetéről 2005-ben karbantartás közben leszakadt egy 30 négyzetméteres fémburkolat.
A helyreállítás költsége akár több százmillió forint is lehet, ezért inkább felgyorsítják a szekszárdi élményfürdő területén tervezett új fedett uszoda építését. Ez a legkorábban tavasszal kezdődhet el – mondta a polgármester.

Tájékoztatása szerint az iskolai úszásoktatást az élményfürdőnek egy hőszigetelt sátorral lefedett medencéjében végzik majd, a Szekszárdi Vízmű SE úszói és a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vízilabdázói az élményfürdő fűtött sátorral lefedett 25 méteres medencéjében, az egyetemi kar uszodájában és a bátaszéki tanuszodában tarthatják edzéseiket. (MTI)

Támogatók