Az ország legjobb váltói versenyeztek a szekszárdi atlétika pályán

2018-09-19

Kissé szeles, de csodálatos őszi időben került megrendezésre Magyarország 2018. évi Atlétikai Váltófutó Bajnoksága szeptember 15-én szombaton a szekszárdi atlétika pályán.

Összesen 36 egyesület több mint 600 sportolója érkezett városunkba, hogy összemérjék erejüket a Szekszárdi Sportközpont által rendezett rangos eseményen. Az országos viadalon 13 különböző szakosztály versenyzői állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A legeredményesebb klub – öt aranyéremmel – az ARAK Up. Akadémia és a BHSE atlétái voltak, őket az élcsoportban hárommal a Vasas SC követte. Két bajnoki címet nyert az UTE és a GEAC, egy alkalommal vehették át a legfényesebb érmet az NYSC, a DSC-SI, a BEAC, az FTC, a VEDAC, az SVSE, a Csepeli DAC és a DOVASE atlétái.

Természetesen a Sportközpont atlétika szakosztálya is képviselte magát a versenyen. A legkiemelkedőbb eredményeket az újonc váltóink érték el: a 4×100-as fiúk (Veress Zsombor, Zsiga Levente, Binder Zsombor, Barna Tamás) harmadik helyet szereztek, 4×600-on pedig a dobogó második fokára állhattak fel sportolóink (Binder Zsombor, Zsiga Levente, Felkl Benjámin, Barna Tamás). Az újonc kategória elnevezés ellenére váltóink profi módon versenyeztek, a maximumnál is egy kicsit többet hoztak ki magukból.

Támogatók