Az ország legjobb terepkerékpárosai szálltak nyeregbe Szekszárdon

2018-10-24

Több mint 200-an pattantak nyeregbe október 21-én vasárnap a második alkalommal megrendezett CrosSzekszárd Magyar Kupafutamon, amin az ország legkiválóbb cyclocross kerékpárosai vettek részt.

A Szekszárdi Sportközpont által szervezett verseny a második volt a Magyar Kupa állomásai közül. A pályát a Baka István Általános Iskola körül jelölték ki, így hazai viszonylatban igencsak különleges „lakótelepi hangulata” lett a viadalnak, ahol 19 kategóriában mérték össze tudásukat a bringások. A legnagyobb várakozással kísért futam természetesen az Elite férfiak futama volt. A bajnoki mez viselője és az előző Magyar Kupa futam győztese, Búr Zsolt most is nyerte a versenyt, körről körre növelte előnyét Buruczki Szilárddal szemben így nyerve a futamot.

A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület tagjai kiválóan szerepeltek hazai pályán, Bán Benedek az U17-es fiúknál, Péter Jázmin a 17 éven aluli lányoknál, Bíró Nóra pedig az U13-as kategóriában szerzett ezüstérmet. Rajtuk kívül még kiemelkedő eredmény Mórahalmi Zoltán negyedik helye hobbi kategóriában, továbbá Schneider Sebestyén szintén negyedik pozíciója az U23-asok között.

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon haladnak keresztül.

A legfiatalabb generációról sem feledkeztünk meg: a gyermekeknek akadálypályát állítottunk fel, amit minél gyorsabban kellett teljesíteniük az apróságoknak. Minden résztvevő oklevelet és kisebb kerékpáros ajándékot kapott, a legügyesebbek pedig egy érmet is haza vihettek.

Fotó: Brandt Tamás

Támogatók