Atlétika díjátadó ünnepséget tartott a Sportközpont

2018-01-08

Kiemelkedő atlétáit díjazta és a 2017-es évet értékelte a Szekszárdi Sportközpont és a vele szorosan együttműködő Sportélmény Alapítvány január 5-én pénteken a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében.

A Sportközpont atlétika szakosztályának 72 tagja és szüleik mellett részt vett az eseményen Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere, Csillagné Szánthó Polixéna a humán bizottság elnöke, valamint Asztalos Adrienn sport- és ifjúsági referens.

2005-ben Galó Tibor, egykori szekszárdi atléta ajánlotta fel, hogy serdülő korosztályban ugró- és dobó szakágban minden évben megjutalmazza a legjobbakat. Akkor ezt a felajánlást a Sportélmény Alapítvány azonnal kiegészítette a másik két – sprinter és középtávfutó – szakágra is.

  1. évi munkájuk, eredményeik és teljesítményük alapján a következő atléták érdemelték ki az elismerést:

Szekszárd Város legjobb serdülőkorú sprinteratlétája: ANDI PÉTER

Szekszárd Város legjobb serdülőkorú ugróatlétája: PÉCELI TAMÁS

Szekszárd Város legjobb serdülőkorú dobóatlétája: HOLACSEK VANDA

A Vaszkó Judit emlékére 2008-ban létrehozott emlékdíjat (vándorserleget) is a rendezvényen adták át. Ezúttal – már nem először – Erdélyi Zoltán neve került a serlegre, aki ismét nagyon szép szezonon van túl. Többek között bajnoki címet szerzett U23-as korosztályban távolugrásban és hármasugrásban is.

A Sportközpont külön díjazta legeredményesebb atlétáit: 15 melegítő szett és 6-6 darab trikó és szteccs rövidnadrág került kiosztásra. A 2018-as évet vadonatúj melegítőben kezdhetik a szakosztály edzői is: Scherer Tamás, Péterbencze Csilla, Móra Zoltán, Gaál László és Szőke Gergő.

A díjátadót követően Scherer Tamás a szakosztály vezetője és Csillag Balázs a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetője röviden értékelte az elmúlt évet. Elmondható, hogy a befektetett komoly munkának és energiának köszönhetően a fejlődés tisztán látszik: 2016-hoz képest néggyel több aranyérmet szereztek a fiatal sportolók, ami egy igen jelentős eredmény.

Fotó: Kiss Albert

Támogatók