Atlétáink elkezdték a fedett pályás szezont

2024-01-23

Székesfehérváron az Alba Regia Atlétika Klub által rendezett versenyen kezdte meg a 2024-es szezont a szekszárdi atléták kis csoportja. Jó mezőnyök gyűltek össze a futófolyosón, így jó erőfelmérő volt az atléták számára, hogy hol tartanak a felkészülésben.

Az U16 korosztály számára a legfontosabb a verseny jelenleg, hiszen nekik február első hétvégéjén már az országos bajnokságot rendezi a Magyar Atlétikai Szövetség. Kiss Bendegúz 60 méteres síkfutásban és ötösugrásban indult.  Ez utóbbiban hatodik kísérletére szedte össze magát, és 16 méter 64 centivel lett ötödik. Lakatos Ádám egy elrontott rajt után 8.48-cal ért célba 60 méteren. Az U14-es korosztályban Sipos Florina 9.07 mp-et futott 60 méteren és 430 centit ugrott távolban.

Az idősebb korosztálynak még van ideje a február végi bajnokságig, de fontos volt a hosszú téli felkészülést megszakítani egy versennyel. Barna Tamás, Lovas Gergő, Lizák Balázs és Kocsis Martin 60 méteres síkfutásban álltak rajthoz. Barna Tamás nagyon szépen futott és 7.49 másodperces egyéni csúcsot ért el. Lovas Gergő szintén jól pörgött, és két tizedmásodperccel megjavította tavalyi egyéni csúcsát, 7.60 alatt ért célba. Lizák Balázs élete első atlétikai versenyén, először futott szöges cipőben. Így elért 7.79 másodperces ideje dicséretet érdemel. Kocsis Martin, sajnos, a rajt után kisebb húzódást szenvedett, nem tudott 8 másodperc alá kerülni.

A szezonkezdés jól sikerült, folytatni kell tovább a munkát a bajnokságokig.

Eredmények: EREDMÉNYEK – 01.21.

Támogatók