Atlétáink az új Nemzeti Atlétikai Stadionban versenyeztek.

2023-07-09

Főpróbát tartott a Nemzeti Atlétikai Központban a Budapest 2023 Nzrt. az a atlétikai világbajnokság szervezője.  A 128. Atlétikai Magyar Bajnokságot a Magyar Atlétikai Szövetség az új stadionban, és annak bemelegítő pályáján tarthatta, így szerették volna tesztelni a létesítményt a közelgő nagy esemény előtt. A sporttörténelmi pillanatnak szekszárdi atléták is részesei lehettek.

Szilágyi Péter 100 méteres síkfutásban indulhatott a felnőttek bajnokságán. A harmadik előfutamban a nyolcas pályán idei legjobbját, 11.11 mp-et ért el.

A bajnokság keretében rendezték az U20 korosztály 4×100 méteres és 4×400 méteres Váltó Bajnokságát. Szakosztályunk a rövidebb távon mindkét nemben indított csapatot. Férfi váltónk Lovas Gergő, Szilágyi Péter, Barna Tamás, Gréczy Balázs összeállításban a hetedik, míg női váltónk Kiss Kata Ramónával, Frei Nórával, Posta Grétával, és Posta Flórával a kilencedik helyen végzett.

A stadionban óriási élmény volt versenyezni, de már a csodálatos bemelegítő pályára lépni, az akkreditációs kártyákat átvenni is emlékezetessé tette a napot. Nem is beszélve arról, hogy a bemelegítő pályáról a stadionba golfkocsikkal szállítottak a versenyzőket a gyönyörű hídon keresztül, mint ahogy a világ legjobbjai is közlekednek majd augusztus utolsó hetében.

Váltó eredmények

128. Atlétikai Magyar Bajnokság eredményei

Támogatók