A Szekszárdi Sportközpont két kerékpárosa szerzett OB érmeket Békéscsabán másnap pedig Pécsen négyen is dobogóra álltak

2023-10-03

Szeptember 9-én Szombaton hagyományosan Békéscsabán rendezték a kritérium OB-ot.

Az U13 és U15-ös korosztályban értünk el sikereket Mármarosi Manuel valamint Tulok-Darida Simon révén. Manuel U13-ban egyre bátrabb versenyzéssel szerzett már korábbi többszörös Magyar Bajnokok mögött bronzérmet. Rádi Noel már az első körben bukásba keveredett, de tovább tudott menni így csak a mezőny végén tudott végezni.  Simon az U15–ben többször próbált szökni, de ezek sajnos nem tartottak ki a hajrákig, így kevesebb sprinthajrá győzelme miatt pontjai csak az ezüstre voltak elegek. Mármarosi Marcell szintén bátor versenyzéssel az élmezőnyben végzett. Mármarosi Alexa WU15-ben korábbi betegségéből éppen felépült, de az ereje még csak a verseny teljesítésére volt elég.

Vasárnap pedig a Pécsi Déli Ipari Park területén rendezték meg az MKSZ Liga Kupa utolsó 6. versenyét. Egy 4.2 km-es nagyon hegyes körpályán Ipark Kupa Országúti mezőnyversenyre került sor, ami a 2023 évi Magyar Kerékpáros Szövetség Liga Kupa sorozatának utolsó állomása is volt egyben. Itt handicap jelleggel előbb az U13, WU15 (5 kör) indultak majd pár perccel később pedig az U15 (10 kör) korcsoportúak. Természetesen az erősebb mezőny már az első körben utolérte a fiatalabbakat, és így összekeveredtek a korcsoportok. így fordulhatott elő, hogy Mármarosi Marcellre tudtak ragadni öccse Manuel és nővére Alexa, akik egyaránt ezüstérmet szereztek. Alexa egy nagyszerű véghajrával biztosította be összetett ezüstjét is, a tegnapi OB ezüstérmesét lehajrázva. Rádi Noel 6.-ként zárt, ami az összetett bronzát is eredményezte neki.

Az U15-ben Simonnak ma már sikerült szöknie és körről-körre növelve előnyét közel 5 perces előnnyel ért célba fölényes győzelmet aratva az összetett verseny első és második helyezettje előtt. Így a legtöbb, 3 győzelemmel zárta a sorozatot. Ezzel az eredményével is jelezte azt, hogy abban az egy fordulóban, amelyet egy Csehországi válogatott verseny miatt kellett kihagynia, már a 4. hely is elég lett volna ahhoz, hogy végső összetett győzelmet is megszerezze.

 

Eredmények

 

Kritérium OB Békéscsaba

 

U15                                           18 kör

 1. Tulok-Darida Simon
 2. Mármarosi Marcell

 

U13                                          10 kör

 1. Mármarosi Manuel
 2. Rádi Noel

 

WU15                                       14 kör

 1. Mármarosi Alexa

 

 

Ipark MKSZ Liga Kupa Pécs

 

U15

 1. Tulok-Darida Simon 10 kör 42 km
 2. Mármarosi Marcell

 

U13                                          5 kör           21 km

 1. Mármarosi Manuel
 2. Rádi Noel

 

WU15                                       5 kör            21 km

 1. Mármarosi Alexa

 

 

MKSZ Liga Kupa 6 versenyből álló összetett 

 

U15

 1. Tulok-Darida Simon 5 versenyből 3 győzelem
 2. Mármarosi Marcell 4 verseny

 

U13

 1. Rádi Noel 4 verseny
 2. Mármarosi Manuel 3 versenyből 1 győzelem

 

WU15

 1. Mármarosi Alexa 5 versenyből 2 győzelem

 

A szabályok úgy rendelkeztek, hogy az U13 korcsoportban 4 az U15-ben pedig legalább 5 versenyen rajthoz kell állni az összetett értékeléshez, a többiek már csak virtuális összetettben szerepelhettek, még ha több pontot is szereztek!

 

https://fairtiming.hu/eredmenyek/

Kritérium Országos Bajnokság Békéscsaba képek:

Ipark Kupa MKSZ Liga Kupa Pécs képek:

A képekért köszönet: Portrait Maffia Pécs

Támogatók