A Szekszárdi Sportközpont kerékpáros szakosztálya a hétvégén Szlovéniában és Pécsen versenyzett.

2024-04-25

Istlstekker Benett megszerezte első győzelmét !

Rádi Noel a győztessel egy bolyban ért célba !

A Mármarosi testvérek egy ezüstöt és két bronzot hoztak haza !

 

Szombaton a szlovéniai Ptujban rendezték a híres Tour de France Győztes Tadej Pogacar nevét viselő csapat által támogatott Kupasorozat első  országúti versenyét. Vasárnap pedig a Suli Kupának majd a Magyar Liga Kupa sorozat 3. állomásának a pécsi déli Ipari park adott otthont.

Szlovéniában 4 km-es két híddal és körforgalmakkal tarkított Dráva folyó mentén fekvő technikás körpályán versenyeztek a gyerekek. A helyi csapatokon kívül Horvátok és Osztrákok is indultak a népes mezőnyökben.

Először az U13 fiúk indultak és 3 körös versenyen a sok bukás miatt Mármarosi Manuel csak a középmezőny végén tudott végezni.

A következő rajtban U14 fiúknál (fiatal U15) Rádi Noel nem túl jól kezdett, de nem adta fel és felzárkózott az élmezőnyre, nagy meglepetésre pályafutása legértékesebb eredményét érte el külföldön, a győztessel azonos idővel az élmezőny közepén ért célba !

Az U15 fiúk  és WU17 lányok nagy átlagú 5 körös futamán, Mármarosi Marcell géphiba miatt lemaradt de tudta teljesíteni a távot míg Mármarosi Alexa az első üldöző mezőny véghajráját megnyerve végzett a középmezőnyben.

Pécsen a Suli Kupa (még nem igazolt) mezőnye 1000 méteres körpályán majd az igazolt versenyzők pedig egy kíbővített 4.2 km-es nagyon hegyes körpályán küzdöttek az érmekért.

A Suli Kupa U11 versenye nagyon jól sikerült, Istlstekker Benett győzött míg Bóday Zétény első versenyén bronzérmes lett.

A Liga kupán az előző napi Nemzetközi verseny meghozta erősítő  hatását és az eredményeket is: U13 fiúknál Manuel csak a sprinten szorult a harmadik helyre,  U15 fiúknál Marcell a táv felében egyedül haladva szerezte meg az ezüstöt, míg Alexa a jó erőbeosztásának köszönhetően a hosszú táv második felében sorra érte utol jobban kezdő, de később elfáradó ellenfeleit és végre sikerült idén először dobogóra állnia a Liga kupában.

 

Ptuj:

U13                                                                54 induló

  1. Mármarosi Manuel 3 kör

 

U14                                        4 kör               40 induló

  1. Rádi Noel Győztessel azonos idővel érkezett !

 

WU17                                     5 kör               14 induló

  1. Mármarosi Alexa

 

U15                                        5 kör               44 induló

  1. Mármarosi Marcell géphiba !

 

 

 

 

Suli Kupa tehetségkutató verseny Pécs

 

  1. Istlstekker Benett
  2. Bóday Zétény

 

 

Magyar Kupa 3. forduló Pécs

 

U15                                        5 kör

  1. Mármarosi Manuel

 

WU17                                     10 kör

  1. Mármarosi Alexa

 

U15                                        10 kör

  1. Mármarosi Marcell
  2. Rádi Noel

Támogatók