A Magyar Kerékpáros Szövetségnél jártunk.

2021-11-28

Szőke Gergő, ügyvezető igazgató és Scherer Tamás, sport-koordinátor november 26.-án, pénteken a Magyar Kerékpáros Szövetségnél járt egyeztetésen. Az előre egyeztetett időpontban a szövetség részéről részt vett Törzsök Zsolt, elnökségi tag, Dér Zsolt, országúti szövetségi kapitány, és Fetzer Róbert, főtitkár-helyettes. A megbeszélés előtt itthon egyeztettünk az önkormányzattal, és mindkét kerékpáros klubbal is a Gemenci Nagydíjjal kapcsolatos elképzelésekről és tervekről. Szeretnénk az elkövetkező három évben úgy felépíteni a versenyt, hogy 2024-ben az ötvenedik jubileumi versenyen méltóan ünnepelhessük meg ezt a nagy hagyományokkal rendelkező versenyt.

A Magyar Kerékpáros Szövetség jelenlévő képviselői nagy örömmel fogadták a három éves tervet, és szakmai tanácsokkal bőven elláttak minket. Az elsődleges kérdés mindig az, hogy milyen szintű versenyt szeretne a város, és a támogatók. Mindenképpen nemzetközi szintű felnőtt férfi verseny szerepel a tervek között, UCI 1.2-es minősítésű. A szövetség javaslata, hogy két egy napos versenyre szívesebben jönnek a versenyzők, mert több kvalifikációs pontot lehet szerezni a világbajnokságra, olimpiára. Második kérdés a jó időpont választás 2022-ben, hiszen Magyarországról indul a Giro d’ Italia nagy körverseny május elején, és ugyanebben a hónapban lesz a Tour de Hongrie is. A szövetségi kapitány javaslata a június első hétvégéje, vagy július eleje.

A feladataink innentől kezdve adottak: a szekszárdi kerékpáros egyesületek, az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság, valamint tenni vágyó korábbi szekszárdi kerékpárosok bevonásával a szervező bizottság felállítása. A várossal és a Babits Művházzal egyeztetve az időpont megvitatása, hiszen június első hétvégéje pünkösd, így el kell dönteni, hogy  két rendezvény megfér-e egymás mellett Szekszárdon.

A 2022-es tervek között szerepel a magyar válogatott indulása ill. szekszárdi kerekesek rajthoz állása a 48. Gemenci Nagydíjon, mert az ő versenyzésük, jó szereplésük a rendezvény sikerének kulcsa. A két szakasz útvonalának kijelölése  is nagyon fontos, szóba került egy 8-12 kilométeres városi kör kialakítása, melyen világbajnoki mintára Szekszárdon körözne a mezőny. A szakaszok maximum 160 kilométer hosszúak lennének.

A jövőben igyekszünk folyamatosan tájékoztatni a szekszárdiakat a fejleményekről!

Támogatók