A KSI Kupán versenyeztek kerékpárosaink.

2023-06-13

Szombaton délután Kunhegyes és Tiszagyenda között 9 km-es egyéni időfutamot az U15 korosztálynak, majd este már Tiszagyendán 10 körös kritériumot (háztömbkörüli) versenyt rendeztek az U13-nak ill. a WU15 lányoknak.

Az időfutamon jól beosztva az erejét, közel 40 km/h–ás tempót hajtva Tulok-Darida Simon szerezte meg a győzelmet.

A kritériumon együtt indultak a fiúk, és a lányok. A tíz körben kétkörönként, az öt részhajrán 5, 3, 2, ill. 1 pontot szerzett az abszolút I-IV. helyezett. Az összegyűjtött pontszám, ill. a végbefutó sorrendje határozta meg a helyezéseket. Itt Mármarosi Alexa volt a második leggyorsabb és debreceni vetélytársa mögött szerezte meg az ezüstérmet. Rádi Noel a fiúknál ötödik lett.

Vasárnap Tiszagyendán hosszú egyenesekkel és a befutó felé haladva keskeny úton éles kanyarokkal tarkított 4,4 km-es körpályán, már az U15 is a fiatalabbakkal együtt rajtolt. Simon hátulról 55 km/h-ás sebességre kapcsolva már az első kilométeren meglepte a többieket. A darabjaira szakított mezőny 4-5 fős csoportokban üldözte egymást. Sajnos, még négyen fel tudtak zárkózni Simonhoz az élre, és ketten gyorsabbak is voltak nála a véghajrán. Alexa a célegyenesre fordulva majdnem bukott a kisíven előző és kisodródó ellenfele miatt, így csak a bronzérmet tudta megszerezni. Noel az U13-ban pedig hetedik helyen ért célba.

Így a két nap alatt Simon egy-egy arannyal és bronzzal, Alexa pedig egy-egy ezüsttel és bronzzal lett gazdagabb!

Eredmények

Időfutam                                    9 km

U15

  1. Tulok-Darida Simon

Kritérium                                   10 kör

WU15

  1. Mármarosi Alexa

U13

  1. Rádi Noel

Országúti verseny    

U15                                            6 kör 26,4 km

  1. Tulok-Darida Simon

WU15                                        4 kör 17,6 km

  1. Mármarosi Alexa

U13                                            4 kör 17,6 km

  1. Rádi Noel

Támogatók