A Budapest Bajnokságon remekeltek atlétáink

2017-06-06

Atlétika szakosztályunk tagjai az Ikarus pályán megrendezett Budapest Bajnokságon vettek részt június 3-án szombaton. A hatalmas hőséget jól kezelték versenyzőink, nem hátráltatta őket.

Fekete Gergő 110 méteres gátfutásban indult az Ifjúsági Ligában és értékes pontokat szerzett. Az előfutamban 16,01-et futott a döntőben pedig szembe szélben 15,91-et, amivel 11 századdal maradt el az egyéni csúcsától.  Az ötödik helyért járó pontok még fontosak lehetnek a liga végelszámolásánál. Zilai János és Porkoláb Ákos futott 100 méteren egyéni csúcsot, mindezt elenyésző szél mellett. Mindketten döntőbe jutottak, nyolcadik helyükkel 1-1 pontot szereztek a Junior ill. Ifi Ligában, ami a sprintszámokban óriási jelentőséggel bír. Fekete Zsófi is betegség után versenyzett ismét, és 26,70-nel egyéni csúcsot ért el. Biztató a két hét múlva megrendezendő országos bajnokság előtt.

Férfi távolugrásban Erdélyi Zoltán és Őry Tamás a felnőttekkel versenyzett a Szuper Ligában. Az idén nagyon erős férfi távol mezőny jött össze, így nagy szónak számít Zoli döntős helyezése és 7 méter feletti ugrása. Ráadásul a 702 centit teljes szélcsendben ugrotta.

Máté Fanni gerelyhajításban életében először nézett szembe a teljes felnőtt mezőnnyel. Visszafogott kezdés után a negyedik sorozatban ismét egyéni csúcsot dobott – 48,71 méterre repült a 600-as gerely. Végül Bogdán Annabella mögött második lett, amivel hét Szuper Liga pontot szerzett. Eredménye 19 centivel marad el a fennálló megye csúcstól és 29 centivel a Junior EB szinttől. Eddig versenyről versenyre javított, most pedig két fontos versenyhétvége következik. Bízunk benne, hogy Fanni tovább folytatja elképesztő teljesítményét.

Támogatók