A betegségek ellenére jól szerepeltünk az Újonc OB-n

2019-02-01

Január utolsó hétvégéjén rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség a Fedett Pályás Újonc Országos Bajnokságot. A 2006-os születésűeknek ez volt az első országos bajnoksága, így kíváncsian tekintettünk a verseny elé. A Sportközpont atlétika szakosztálya hét versenyzőt nevezett a két napos versenyre, de sajnos a betegségek közbeszóltak, így a vasárnapi napon már a váltónk nem tudott kiállni.

Ennek ellenére is egy sikeres versenyről beszélhetünk: egy ezüstérmet, két 7. és egy 8. helyet szereztek atlétáink. Ősszel a SportXXI. program egyéni versenyén tűnt fel Lovas Lőrinc, az őcsényi általános iskola tanulója. November óta rendszeres látogatója edzéseinknek, aminek köszönhetően 140 centis egyéni csúcsbeállítással második lett a fiúk magasugrásában. Fegyelmezetten versenyzett, hiszen mindent elsőre ugrott, a szoros versenyben így állhatott fel a dobogó második fokára. Ugyanebben a versenyszámban Merk Bálint 130 centis eredménnyel lett hetedik. A lányok távolugrásában 41 fős(!) mezőny gyűlt össze. Kiss Kata Ramóna ötödik helyen jutott a döntőbe, ám annak ellenére, hogy 471 cm-re javított, végül hetedik lett egy nagyon kiélezett, szoros versenyben.

Tibai Natasa súlylökés versenyszámban lett döntős, végül a nyolcadik helyen végzett. Tovább eredmények a mellékletben.

A versenyen szakosztályunk újított: a szülőknek tett ígéret szerint sportfotós dolgozott a csapat mellett. Szakosztályunk megkezdte az együttműködést Budai Aladárral sportfotózás ügyében. Az atlétika versenyszámainak fotózása sok gyakorlatot igényel: hol helyezkedjen el a fotós a pályán, hol nem zavarja a versenyt, mely versenyszámot hogyan lehet jól fotózni. Mind ezek mellett meg kell ismerje gyermekeinket, hogy kit is kell fotózni.

Az együttműködés edzőinknek is nagy segítség lesz, nem kell a kép készítésekkel foglalkozniuk.

EREDMÉNYEK

Támogatók