A Balaton partján is remekül teljesítettek atlétáink

2019-03-13

Március második hétvégéjén Zamárdi adott otthont a Mezei futó Magyar Liga 4. fordulójának. A Somogy megyei városban négy korcsoportban hirdettek győztest: felnőtt (abszolút), junior, ifjúsági, és újonc-serdülő.

A Szekszárdi Sportközpont ezúttal nem „hazai” pályán a sötétvölgyi erdőben, hanem a festői Balaton parton szervezte a versenyt.

A Balaton partján kijelölt 1,5 km-es kör kiváló lehetőség volt a ligában való pontszerzésre, továbbá egy remek erőfelmérés a két hét múlva Kecskeméten megrendezendő mezei futó országos bajnokság előtt. A futókat ideális időjárás és kiváló pálya fogadta.

A hivatalos Mezei liga program előtt a körzeti diákolimpiai futamokon több mint 120 gyermek vett részt. A liga futamaira közel 150 versenyző nevezett. A legnépesebb korosztály a leány újonc-serdülő kategória volt.

A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztályának tagjai remek napot fogtak ki: Istlstekker Balázs egy hajszállal maradt le a dobogóról a serdülők között, Végh Zsombor egy csodálatos ezüstérmet szerzett a maga diákolimpia futamában, Szemerei Levente pedig egy újabb aranyéremmel lett gazdagabb a juniorok között!

Támogatók