A 47. KSI Kupáról is éremmel tért haza a két Mármarosi testvér

2024-05-24

Szombaton délelőtt Tiszagyenda adott otthont az MKSZ Liga Kupa hatodik állomásának a 47. KSI kupának.

A falu belterületén versenyeztek először az U13 fiúk 4 kört, a hosszú egyenesekkel és a befutó felé haladva keskeny úton éles kanyarokkal tarkított 4,4 km-es körpályán.

Itt Mármarosi Manuel taktikus versenyzéssel csak a 2. körben a kunhegyesi méteres kolbászért zajló részhajrára, majd a véghajrára koncentrált, és meg is nyerte mindkettőt szegedi vetélytársait lesprintelve ! Így már megduplázta előnyét a Liga kupa összetettjében az eddigi 2. helyezett előtt.

Ezután ugyanitt, de már 8 kört tekerve a WU17 lányok és az U15 fiúk indultak közös mezőnyben. Itt Mármarosi Alexa végig jól helyezkedve a harmadik leggyorsabb volt, debreceni és pécsi ellenfele mögött szerezte meg a bronzérmet. Ezzel a Liga kupa összetett 2. helyére lépett előre. Rádi Noel a fiúknál 7. lett.

Délután az U17 fiúk már nemzetközi mezőnyben mérték össze erejüket a szabadkai versenyzőknek köszönhetően, de már egy 38,5 km-es alföldi körön tettek meg kettőt.

A mezőny egy korai sikeres szökés után már képtelen volt tartósan összedolgozva üldözni, így véghajrán már csak a bronzéremért sprintelhettek. Itt Tulok-Darida Simon a 7. helyen gurult át a célvonalon, de ezzel is már harmadik a Liga kupa összetettjében.

 

 

Eredmények

 

U13                                          4 kis kör 17,6 km

  1. Mármarosi Manuel

 

 

WU17                                       8 kis kör 35,2 km

  1. Mármarosi Alexa

 

 

U15                                          8 kis kör 35,2 km

  1. Rádi Noel

 

 

U17                                          2 nagy kör 77 km

  1. Tulok-Darida Simon
  2.  

Támogatók