A 20. „Kínok-Kínja” versenyen öt kerékpárosunk négy érmet szerzett !

2024-05-24

Május 5-én a három versenyből álló versenysorozat utáni hétvégén Esztergomban versenyeztek kerékpár szakosztályunk tagjai. A sűrű eddigi versenynaptár nagyszerű formába hozta, ill. tartotta sportolóinkat, mert ötből négyen éremmel jöttek haza !

Az esztergomi bazilika előtt kialakított macskaköves emelkedővel nehezített rajt-cél helyszín talán a legszebb a hazai versenyek közül. Az utánpótlás korosztályok U13-U17-ig szeniorokkal együtt indult Pilisszentléleki elágazóig és vissza. A fordító előtti 2 km már sűrű erdőben vezető, meredek emelkedős rész több tucat versenyzőnek okozott komoly nehézséget. Itt már több száz méteres lemaradásban volt a mezőny fele.   Az emelkedő tetején lévő fordítóba már egyenként érkeztek a kerékpárosok, akik az éles kanyarokkal teletűzdelt lejtőn újra kisebb csoportokba verődtek és együtt folytatták a menekülő, ill. üldöző versenyüket a többiekkel szemben.

Elsőnek Tulok-Darida Simon eredt egy hármas csoport után és a tavalyi óvatosabb lejtmenetét meghazudtolva villámgyorsan felért ellenfeleire, a közel 40 km/h-ás sebességgel haladó élboly végjátékában viszont túl sokat vezetett így nem tudott dobogóra állni.

Mármarosi Marcell szépen versenyezve nagyszerű hajrával nyerte az üldöző boly sprintjét és abszolút 6. helye aranyérmet jelentett számára az U15 korcsoportban.

A következő bolyban Mármarosi Alexa ért célba megszerezve az abszolút női trófeát is!

Ezután Rádi Noel következett és közvetlenül az U15 ezüstérmese után befutva szerzett bronzot.

Végül a legfiatalabb Mármarosi Manuel az U13 győztese lett.

Eredmények:

20.” Kínok Kínja”             24 km

U17

  1. Tulok-Darida Simon

U15

  1. Mármarosi Marcell
  2. Rádi Noel

WU17    és abszolút női kat.

  1. Mármarosi Alexa

U13                                      

  1. Mármarosi Manuel
  2.  

Támogatók