Bajnoki ezüst U14 korosztályban

2024-10-08

Kecskeméten rendezték az U14-U16 korosztály Összetett Atlétikai Magyar Bajnokságát.

Bár az időjárás már nem mindig kegyes a szabadtéri sportokhoz, még javában zajlik az atlétika szezon. Október első hétvégéjén Bács-Kiskun vármegye székhelyén került sor két korosztály országos bajnokságára. A 12-13 évesek számára négypróbát rendeztek három variációban. Atlétika szakosztályunk fiú és lány csapatot is indított a versenyen.

Az első napon a fiúk versenyeztek. A Csupor Levente, Kelemen Zsombor, Kiss Kende Bódog, Szita Patrik összeállítású csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Atlétáink remekül szerepeltek versenyszámról-versenyszámra: Kelemen Zsombor a „B” változatban 60 méter gátfutásban, távolugrásban, 300 méter és 800 méter síkfutásban versenyzett, Szita Patrik a gerelyhajításból, súlylökésből, diszkoszvetésből, távolugrásból álló „C” változatban, míg Csupor Levente és Kiss Kende a 60 méter gátfutást, magasugrást, távolugrást, és sípoló rakétahajítást magába foglaló „A” változatban versenyzett. Mind a négyen versenyszámról versenyszámra jól teljesítettek – kiemelkedett Szita Patrik 39 méteres diszkoszvetése, Kelemen Zsombor 800 métere, Kiss Kende magasugrása és Csupor Levente hajítása – a remek ezdői felkészítésnek köszönhetően. Patrikot Gaál László, Leventét és Zsombort Péterbence Csilla, Kendét Klézl Zsuzsanna készítette fel az év során. A Szekszárdi Sportközpont U14 fiú csapata 6524 ponttal lett ezüstérmes.

Egyéniben Szita Patrik 5. Kiss Kende Bódog 6., Kelemen Zsombor 8. helyen végzett.

Vasárnap a lányok több versenyszámban is pontokat vesztegettek el, így nem sikerült a dobogóra állni. Egyéniben Sipos Florina 4. helyen végzett az „A” változatban, Haász Petra 5. lett a dobóvariációban, csapatunk pedig szintén az ötödik helyen végzett Sipos Florina, Haász Petra, Márton Szabina, Sülyi Réka összeállításban.

 

Gratulálunk!

eredmények: Összetett OB eredményei

Támogatók