Visszatekintés (2024.06.29.) Máramarosi Alexa újra bajnoki bronzérmes

2024-10-03

Tamásiból indulva az U17 fiúk Iregszemcse – Nagykónyi körből hármat teljesítettek, ahol Bán Botond idei első OB-án egy üldöző sorból felzárkózva a főmezőnyre, szerzett dícséretes 26. helyet.

Vasárnap délelőtt 9 órakor indult a már évek óta hagyományos helyszínen a Tamási melletti Pincehelyen az U13 és WU15 16 km-es távon, majd délután Tamásiban az U15 és WU17 56 km-es távon az Országúti Magyar Bajnokság. Mindkét verseny célja a Gyönk határában lévő 1 km-es meredek emelkedő tetején volt.

Délelőtt Mármarosi Manuelnek majdnem sikerült a bravúr, mert csak 3 másodpercre volt a bronzérmestől.

Délután viszont Mármarosi Alexának az Időfutam OB után újra sikerült dobogóra állnia: Az oldalszél miatt darabjaira hullott mezőny második sorában ragadt, de miután 10 km-es hősies üldözéssel újra felzárkóztak a három lány ellenfelével száguldó élcsoportra, nagyszerű hegyi hajrával kaparintotta meg a bronzérmet. Alexa ezeknek az értékes eredményeinek köszönhetően,   megyénkből egyedüliként meghívást kapott, közép Európa egyik legnagyobb válogatott utánpótlás eseményére a szlovéniai KIDS Tour-ra. Bízunk benne, hogy formája kitart még és ott is hasonlóan helytáll majd !

Ebben a mezőnyben az U15 fiúknál öccse Marcell 8. Rádi Noel 22. lett.

 

Eredmények

 

Országúti OB:

 

U15                                          85 km

  1. Bán Botond

 

U13                                          16 km

  1. Mármarosi Manuel

 

WU17                                       16 km

  1. Mármarosi Alexa

 

U15                                          56 km

  1. Mármarosi Marcell
  2. Rádi Noel

Támogatók