BUDAPEST BAJNOKSÁG, IKARUS PÁLYA – 2021.05.22.

2021-05-24

A szekszárdi atléták évről-évre rendszeres résztvevői a Budapest Bajnokságnak. A Szuper és Ifjúsági Liga versenyszámok mellett, serdülőknél gerelyhajításban voltunk érdekeltek.

Nem túl jó hírrel kezdődött a szombati nap: a norvég szervezők arról tájékoztatták az Európai Atlétikai Szövetséget, hogy a helyi hatóságokkal egyeztetve mégsem tudják vállalni az U23-as Európa Bajnokság megrendezését. Szemerei Levente felkészülését roppant kellemetlenül érinti a hír, de Levi sportolói magatartását jellemzi, hogy mit sem törődve a kedvezőtlen döntéssel 3000 méteres síkfutásban remek egyéni csúcsot ért el az Ikarus pályáján. Szőke Gergő tanítványa remek futás végén 8:00.17 alatt teljesítette a 7 és fél kört. Sajnos, vasárnap a rossz idő miatt az akadályfutás és a teljes vasárnapi program elmaradt.

Katona Kitti a nő magasugrás Szuper Liga mezőnyében állt rajthoz. A bemelegítése most is kapkodós és zavaros volt, mint Győrben. A kezdésre viszont sikerült összerakni a nekifutást. 150-en, 155-ön, és 160-on átjutott. 165 centiméteren a harmadik kísérlete nagyon jó volt. Talán a fantasztikus csapathangulat hiányzott ebből a hétvégéből, na meg a jó idő.

Hamar János az Ifjúsági Liga 110 méteres gátfutásában egyéni csúccsal jutott döntőbe és szerzett értékes ligapontot a nyolcadik helyen.

Szilágyi Péter továbbra is jó formában versenyez. 100 és 200 méteren ezúttal is a felnőttekkel szállt harcba. A rövidebb távon hihetetlenül jól rajtolt (sokat dolgozunk mostanában ezen), és 11.46-os új egyéni csúccsal ért célba. 120 perccel később 200 méteren is nagyon erőteljes futást mutatott be. 23.20-szal beállította a múlt hétvégén Győrben elért egyéni csúcsát.

A többi szekszárdi induló eredményei megtalálhatóak a jegyzőkönyvben ITT.

Jó felkészülési verseny volt, csak a jó idő nagyon hiányzik már!

Támogatók