Szekszárdi éremmel indult az év első országos bajnoksága

2021-02-08

Az év első atlétikai országos bajnoksága Budapesten a BOK csarnokban került megrendezésre az U16-os (serdülő) korosztály számára. A Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya több szakágban is képviseltette magát.

A verseny legszebb szekszárdi eredményét Gyányi Zsombor érte el 3000 méter síkfutásban. Szőke Gergő tanítványa fedettpályás egyéni csúccsal (9p:39mp) a 2. helyen ért célba. Zsombi tavaly egyéniben háromszor volt harmadik helyezett, úgyhogy a mostani ezüsttel eggyel előre tudott lépni, ami megerősíti benne, hogyha tovább dolgozik, akkor rövid időn belül megszerezheti első országos bajnoki címét! Ebbe a számban született a hétvége második legjobb eredménye, hiszen Plessz Gábor (10p:34mp) a pontszerző 7. helyet szerezte meg.

További eredmények:

SPRINT szakág

60m síkfutás – Szilágyi Tamás egyéni csúcsot futva (7,83 mp) futamában 4. helyezett lett, sajnos a legjobb 16-ba nem tudott bekerülni vele (edzője Scherer Tamás)

60m gátfutás – Merk Bálint 60 méter gáton 9.86-tal egyéni csúcsot futott az előfutamban, és bejutott a B döntőbe, ahol 10.06-tal a hetedik helyen végzett.

Kiss Kata Ramóna az előfutamból a „B” döntőbe jutott, ahol egyéni csúcsot futva (9,67 mp) a 6. helyezést érte el, amivel az erős mezőnyben a 14. helyet szerezte meg  (edzője Scherer Tamás)

UGRÓ szakág

magasugrás – Merk Bálint idei legjobb eredményével (1m55cm) a 9. helyezést érte el (edzője Scherer Tamás)

ötösugrás – Kiss Kata Ramóna egyéni csúccsal (14m72cm) a 18. helyen végzett

A hétvégén született még egy szép eredmény a BOK csarnokban: Szemerei Levente is megkezdte az idei pálya szezont, egy erős 8p:23mp-s idővel megnyerte a 3000m-es síkfutást, ahol a szlovák középtávfutó válogatott is megmérette magát.

Támogatók