47. Gemenc Nagydíj – a mezőnyről

2021-09-29

11 csapat és 4 egyéni versenyző küldte el jelentkezését a kerékpáros versenyre, így 63 fő áll rajthoz Szekszárdon október első két napján. Négy magyar, három-három osztrák és szerb, valamint egy olasz csapat pattan majd nyeregbe a megyeszékhelyen és környékén zajló versenyen. Érdekesség, hogy az egyik osztrák csapatban lesz egy dán nemzetiségű kerekpáros ill. déli szomszédainkat egy csapat mellett a nemzeti válogatottjuk, és s junior válogatottjuk is képviseli.

Az esemény nézettségét mindig befolyásolja, hogy hazai versenyzőkért is lehessen szurkolni. A szekszárdi színeket Istlstekker Zsolt, Topán Máté és Straubinger Balázs képviseli. Utóbbi két versenyző a Szekszárdi Kerékpáros S.E. egyéni indulója, míg a szekszárdi származású, Szekszárdon készülő Istlstekker Zsolt az EPRONEX Gesu bikewear első csapatának első számú versenyzője. A szervezőktől ő kapta az 1-es rajtszámot, az idei országos bajnokságon második helyezést szerzett, így jó formában várja az idei Gemenc Nagydíjat. Topán Máté 117-es, Straubinger Balázs 118-as rajtszámot visel majd. Az EPRONEX Gesu Bikewear csapat tagja lesz a korábbi magyar bajnok Rózsa Balázs (4-es rajtszám), ő az idei Tour of Bulgaria-n viselhette a zöld és a pöttyös trikót is.

A mezőnyben rajthoz áll a szerb válogatottban az a Marko Danilovics is, aki 2014-ben már nyert Gemenci Nagydíjat. A rajtszáma 75-ös lesz.

Támogatók