47. Gemenc Nagydíj 10.01-02.

2021-09-27

Negyvenhetedik alkalommal került kiírásra Gemenc Nagydíj kerékpáros verseny. A Szekszárdi Sportközpont Nkft. az idei évben is segíti a szervezők munkáját. Steig Gábor és csapata két napos versenyt írt ki. Az országúti verseny október 1.-én, pénteken 14:15kor egy 146 km-es szakasszal kezdődik. A rajt és a befutó – várhatóan 17:45kor – is a Sport utcában lesz, így a házigazda új szerepében is bemutatkozik sportközpontunk.

Október 2.-án, szombaton 10 órakor rajtol a  nemzetközi mezőny szintén a Sport utcából. A 103 km-es mezőnyversenyen a célba érkezés 12:15 órakor várható a Sport utcában.

Gemenc Nagydíj 2021

Szombaton 14:30kor kezdődik a verseny zárásaként a szokásos „háztömbkörüli verseny” egy teljesen új útvonalon: Sport u. – Mátyás király u. – Páskum u. – Damjanich u. – Tejipar – Keselyűsi út. Először  az amatőrök és a különböző korosztályok kerékpárosai tekerhetnek a Gemenc Kupa nevet viseli gálán.

Gemenc Kupa 2021 Versenykiírás

 A Sportcsarnok előtt profi extrémsportolók látványos show jellegű bemutatóját nézhetik meg a versenyre kilátogatók! Egész délutános workshop, érkezz sportosan rollereddel, gördeszkáddal, kerékpároddal, hiszen tanulhatsz a legjobbaktól! Mini Skate Park, Dropbox, extra roller és gördeszka próba lehetőség védőfelszereléssel!

17:30kor kezdődik a Gemenc Nagydíj villanyfényes kritérium verseny, 50km-en keresztül,  17 – szer  lesznek láthatóak a mezőny profi kerékpárosai! Az eredményhirdetést 19:15-re tervezzük a sportcsarnok előtti téren.

Hogy senki sem unatkozzon készülünk  lemezlovassal, Skoda autó kiállítással, Street Food és Helyi Kézműves Sör Standdal, és ugrálóvárral!

A Sport utcán és a Keselyűsi úton közlekedők részére a zárás mindkét nap szakaszos lesz, szombaton délután a körverseny miatt többször halad majd el a mezőny ezeken az utcákon. A forgalmat a rendőrség közreműködésével korlátozzuk!

Támogatók