Darts házi verseny

2023-01-10

Szombaton évnyitó házi versenyt rendezett darts szakosztályunk. A versenyen 24 fő vett részt, ami rekord létszámnak számít. A verseny kezdetén Nagy Sándor, a szakosztály elnöke néhány mondattal lezárta a múlt évet, majd az idei tervekről is beszélt.

A csoportkör után 16-os főtáblán folytatódtak a küzdelmek. A legjobb 8 között Haáz Gergő megtörte Adorján Ádám győzelmi szériáját, 3-2-es eredménnyel. A legjobb négy között a szintén újonnan igazolt Juhász Ádám mérkőzött Tibai Attilával, Juhász 3-0-ra győzött. A másik ágon Haáz Gergő ellenfele Kiss Péter volt, aki egy leget tudott elcsípni Haáztól, egy 158-as kiszállóval. Később ez lett a verseny legmagasabb kiszállója. A döntőben tehát Juhász Ádám és Haáz Gergő találkozott. A mérkőzés 2-2-ig teljesen kiegyensúlyozott volt, és tippelni sem lehetett volna ki nyeri. Juhász azonban megingott egy nagyszerű tömegelés után, és elrontotta dupláit, amit Haáz ki is használt. A döntő végeredménye 4-2 Haáznak. A játékosok összesen 5 db 180-at termeltek.

Dobogósok: 1. Haáz Gergő

2. Juhász Ádám

3. Tibai Attila és Kiss Péter

Megtörtént az NB II-es csapat kerethirdetése is. Az Alisca Darts A csapata a 2023-as szezonban: Kiss Péter, Tibai Attila, Haáz Gergő, Juhász Ádám, Fehér János és Adorján Ádám.

NB IV-ben is indít csapatot a szakosztály, ide még zajlanak a jelentkezések. Eddig 18-an jelezték versenyengedélyre való igényüket, ami azt jelenti, hogy idén is szép számmal fordulnak majd meg játékosaink a régiós és országos versenyeken. Az újonnan igazolt rutinos játékosok mellett, eddig amatőrként dartsozók is csatlakoztak a szakosztályhoz. Kijelenthetjük, hogy egyre erősebb mezőnyben lehet fejlődni az egyesület berkein belül is.

Hajrá Alisca Darts!

Támogatók