Szilágyi újabb nemzetközi versenye – 08.24.

2021-08-25

Sokadszor kapott meghívást Szilágyi Péter egy válogatott váltófutásra. Augusztus 24.-én a Lantos Mihály Sportközpontban a Continental Tour Bronze versenyén a 4×100 méteres váltóban az U18-as magyar válogatott befutó embereként számítottak rá.

Ezúttal a mezőny is extra volt, hiszen az U18 váltó és a felnőtt magyar váltó mellett rajthoz állt az ír váltó ill. Budapest World és Budapest Stars néven induló nemzetközi sztárokból álló váltók. Rajthoz állt például Julian Forte, aki a jamaicai váltóval 5. helyen végzett a tokiói olimpián vagy Mike Rodgers, aki az amerikai váltóval világbajnok volt 2019-ben ezen a távon.

Az U18 válogatott 42.29-es eredménnyel ért célba,  – az utolsó váltásnál Lindi Márton és Peti között volt egy kis pontatlanság ( elsőre mellé tette a botot a tiszaújvárosi fiú) – , ami remek eredmény. Ebben a felállásban most futottak először, a váltásokat a bemelegítés alatt gyakorolták. 20:45kor volt a futás, ami szokatlan időpont számukra. Így a szezon végén mindenki meg volt elégedve, tulajdonképpen nem sokkal maradtak el a 41.64-es U18-as országos csúcstól.

Az U18 váltó tagjai futási sorrendben Faragó Rómeó, Blaumann Marcell, Lindi Márton és Szilágyi Péter.

Petinek külön gratulálunk!

Támogatók