Szekszárdi Sportközpont

Szekszárdon járt a hazai terepkerékpározás színe-java

2017-12-11

12 korcsoportban összesen 210 kerékpáros állt rajthoz az első alkalommal megrendezett Szekszárdi Sportközpont Cross-on. A verseny a magyar kupasorozat ötödik állomása volt.

Az ország minden pontjáról érkeztek bringások december 10-én vasárnap a Szekszárdi Sportközpont NKft. által megrendezett terepkerékpár versenyre Szekszárdra. A pálya különlegessége maga a helyszín volt: a Baka István Általános Iskola körül jelölték ki a szervezők a majdnem 3 km-es nyomvonalat. Ritkán kap helyet az országban ilyen verseny egy lakótelep kellős közepén. Ennek ellenére mind szakmai mind pedig nézői szempontból tökéletesnek bizonyult a pálya. A cél az volt, hogy az igencsak látványos versennyel minél több városlakó megismerkedjen. És hogy tényleg egyedülálló legyen – köszönhetően a PERI Kft. felajánlásának – egy 3 méter magas rámpával is szembe találták magukat a versenyzők.

Örömhír, hogy sok szekszárdi is rajthoz állt. A legkiemelkedőbb eredményt a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület versenyzője Bán Benedek érte el, aki a dobogó legtetejére állhatott az U15-ös korosztályban.

Az időjárásra sem lehetetett panaszuk a résztvevőknek, ugyan a sárral meg kellett küzdeniük. A CPH Kft.-nek és a nagynyomású Kärcher mosóknak köszönhetően azonban senkinek sem kellett sáros kerékpárral távoznia.

A felnőtt helyezettek egy palack kiváló borral térhettek haza az Eszterbauer Pincészet jóvoltából, a fiatalok pedig Szekszárdi Sportközpontos ajándékcsomaggal és egy zacskó Petrits mézeskaláccsal gazdagodtak az élményen kívül. A díjakat Dr. Máté István Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője adta át.

Az energiapótlásról is gondoskodtak a szervezők: minden versenyző egy finom gulyáslevessel és forró teával regenerálódhatott.

Minden bizonnyal nem utoljára látogattak városunkba a kerékpársport eme különleges szakágát művelők, a cél egyértelműen a hagyományteremtés.

EREDMÉNYEK