Szekszárdi Sportközpont

Nyáron is jégre szálltak a szekszárdi hokisok

2016-08-16

A szlovákiai Érsekújváron edzőtáborozott a Szekszárdi Sportközpont NKft. szakosztályaként működő klub, a Szekszárdi Jégmadarak. A 35 lelkes gyermek naponta négy edzésen vett részt – két jeges és két száraz tréningen – munkájukat pedig négy edző és egy kapusedző koordinálta.

Az elsődleges cél az volt, hogy a fiatalok állóképességét, korcsolyatechnikáját és kézügyességét fejlesszék, de nagy hangsúlyt fektettek az ütőtechnikára és az egyensúlyérzék javítására is. A kapusok természetesen speciális, rájuk szabott feladatokat végeztek. Persze a kemény munka mellett a játék is szerepet kapott a táborban: zárásképpen négy csapatra felosztva körmérkőzéseket játszottak egymással, amit még egy sorversennyel is megspékeltek. A hangulat végig nagyszerű volt. A gyerekeknek óriási élményt nyújtott, hogy már augusztusban jégre léphettek.

Óriási szerencséje volt a csapatnak, mivel a tábor ideje alatt Érsekújváron járt a szlovák extraliga bajnok csapata a Nyitra, aki nem mással játszott edzőmérkőzést, mint a többszörös kazah bajnok Pavlodar-al. A színvonalra jellemző volt, hogy a nyitrai csapat ezzel a mérkőzéssel a Bajnokok Ligájára készült.

A Jégmadarak szeptember közepén kezdik majd a szezont, amikor részt vesznek a már hagyományosnak számító Őszi Gyermek Jégkorong Fesztiválon Budapesten a Jégpalotában. Az egyesület idén is három korosztályban indul: a nyolc év alattiakban (U8), a nyolc és tíz év közöttiekben (U10), valamint a tíz és tizenkettő év közöttiekben (U12).

Az U8-as és U10-es korosztályok bajnoksága tornarendszerben kerül lebonyolításra, amelyben a tervek szerint mindkét korosztályban rendeznek 2-2 hazai tornát, valamint részt vesznek 8-8 idegenbeli versenyen is. Velük szemben az U12 korosztály rendes bajnoki rendszerben vesz majd részt, azaz minden héten vasárnap bajnoki mérkőzést játszik majd a csapat. Mivel a szekszárdi pálya nem felel meg ezen mérkőzések megrendezésére, így a hazai meccseket – az előző évekhez hasonlóan – a dunaújvárosi jégcsarnokban játszák le.

A szezonkezdethez tartozik, hogy úgy tűnik, TAO pályázat jóvoltából megújul a hazai jégpálya: kicserélik a palánkrendszert, valamint egy új jégkészítő gép beszerzésére is lehetőség nyílik.

A szakosztály továbbá tervezi, hogy a jégpályára érkező óvodás illetve iskolás csoportokkal egy képzett edző fog foglalkozni a jövőben, így a tehetséges gyermekeket könnyebben lehet majd bevonni a jégkorong csapat életébe. Az előző évekhez hasonlóan idén sem maradnak majd el a bárki számára elérhető korcsolyaoktatások sem.

13920797_652235151592422_26851080115073496_n